Ulukavak Anaokulunda incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, gördükleri karşısında şaşırarak, “İşte tüm eğitim camiasında bunu yakalamalıyız” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan´la birlikte Ulukavak Anaokulunu ziyaret etti.

‘Ertuğrul Kostümü’ ve yöresel kostüm giyen minik öğrenciler tarafından karşılanan MEM Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Ulukavak Anaokulun’da bulunan Sanat&Matematik&Fen, Oyun, Drama&Türkçe&Müzik, Öğrenme Merkezleri ve Sokak Oyunları (Açık Sınıf) atölyelerinde incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ziyaret sırasında Genel Müdür Mehmet Nezir Gül´ü Ulukavak anaokulunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirdi.

Büyük, Çorum´da okul öncesinde kodlama eğitiminin ilk kez Ulukavak anaokulu tarafından başlatıldığını vurgulayarak, geçen yıldan itibaren de tüm anaokullarında uygulanmaya başladığını söyledi.

Çorum´da okul öncesi eğitimde önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Büyük, “Okul öncesi öğretmenlerimizin çok farklı bir yeri var. Her an çalışmaya hazırlar. Akşam şurada şu iş yapılacak deyin, koşarak gelirler. Hafta sonu bir iş olsun. Okul öncesi öğretmenlerimiz yine orada” dedi.

Okulu gezdikten sonra idareci ve öğretmenlerle sohbet eden Gül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un selamlarını ileterek söze başladı.

Gül, maaş karşılığı yapması gereken işleri herkesin bir şekilde yerine getirdiğini belirterek, “Önemli olan yaptığımız işe kendimizden bir şeyler katabiliyor muyuz? Mesai dışı vakit ayırarak, gönülden neler yapıyoruz? Sayın Büyük, Çorum´da okul öncesi öğretmenlerinin her daim işe hazır olduğunu söylüyor. Okulunuzda da gönülden yapılmış güzel işler var. İşte tüm eğitim camiasında bunu yakalamalıyız” diye konuştu. Öğrencilerle de sohbet edip fotoğraf çektiren Gül, öğretmenlerin taleplerini ve sorunlarını dinleyerek notlarını aldıktan sonra okuldan ayrıldı.