Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile TOBB Çorum Genç Girişimciler Kurulunun birlikte düzenledikleri “Girişimcilik Günleri Kamu” programı devam ediyor.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Fatih Şanöz'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen, girişimcilik dersi alan öğrencilerin katıldığı programın ikinci konuğu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer oldu.

Programa SBMYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Yönetim ve Organizasyon Bölümü öğretim elemanlarından Öğr.Gör. Halil İbrahim Aşgın, Öğr.Gör. Harun Kısacık ve öğrenciler katıldı.

TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hakkında bilgiler verdi.

Yalvaçer, destekleme esasları açık olan proje başlıkları ve Çorum'da yapılmış olan ve yapılmaya devam eden projeler hakkında bilgiler aktardı. Yalvaçer, ilerleyen zamanlarda öğrencilerin teknik gezi kapsamında başarı ile projesini tamamlayan işletmelerden bazılarını ziyaret konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.

Öğrencilere TKDK tanıtım kitapçığı ile birlikte çeşitli hediyeler veren TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, bu etkinlikler ile öğrencilerin farkındalığının arttırılmasına katkı sağlayan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr Öğretim Üyesi Zekeriya Işık’a teşekkür etti.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, TOBB Çorum Genç Girişimciler Kurulu ile iki sezondur öğrencilere yönelik söz sahibi işletmelerin mesleki bilgi ve tecrübelerinin aktarılması yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Sektörde edinilmiş ve sonuçları pratik uygulamalarla test edilmiş bilgi ve tecrübelerin öğrencilere aktarılmasının önemine değinen Dr. Öğretim Üyesi Işık, bütün bu çalışmaların öğrencilerin ufkunu açarak girişimci yönlerinin gelişmesinde etkili olacağını kaydetti. Işık, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk’a teşekkür etti.