Gençlik merkezleri arası bilgi yarışmasında il birincileri belirlendi.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezinin koordinesinde sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel faaliyetler kapsamında düzenlenen kültür yarışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda ‘Kim Bilir’ sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen bilgi yarışmasına 14-17/18-25 yaş aralığındaki gençlerden oluşan toplam 51 ekip katıldı.

Lise ve üniversite düzeyinde iki farklı kategoride yapılan yarışmada, İsmail Çal, Engin Kabakçı, Eşref Aykaç ve Ali Yandım’ın görev aldığı jüri heyeti gençlere; genel kültür, tarih (islam ve türk dünya tarihi), sanat tarihi, edebiyat, coğrafya, vatandaşlık, güncel konular, görsel sanatlar, müzik, sayısal mantık ve spor kültürü konularından seçmeli sorular yöneltti.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapılan Gençlik Merkezleri Arası Bilgi Yarışması il birinciliği sonuçları şu şekilde gerçekleşti;

14-17 YAŞ GURUBU

1. Kırmızı Şimşekler

2. Kartallar (Sungurlu)

3. Lemonde (Alaca)

18-25 YAŞ GRUBUNDA

1. Akıncılar (Osmancık)

2. Yakamoz

2. Diriliş

2. Tarite

3. Orion

Gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenen yarışmalarda; il birinciliğinin ardından grup birinciliği ve Türkiye finali olmak üzere 2 aşama daha gerçekleştirilecek. Grup birinciliği yarışmaları; Mart ve Nisan aylarında, Türkiye finalleri ise Mayıs ayında yapılacak. Yarışmalarda gençlerin performansını il ve grup finallerinde alanında uzman jüriler, Türkiye finalinde ise alanında ün kazanmış jüriler değerlendirilmekte.

İl yarışmasında birinci olan gençler grup finaline katılmaya hak kazanacak. Türkiye birincisi olan gençler yurt dışı kültür gezisi ile ödüllendirilecek.