Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Medya ve İletişim Programı Öğrencileri Mesleki stajlarını başta Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) olmak üzere Türkiye’nin önemli kamu ve özel medya kuruluşlarında tamamladı.

Medya ve iletişim programı öğrencileri 30 iş günlük zorunlu Mesleki stajlarında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Ankara Genel Müdürlüğü, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) İstanbul Bölge Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı gibi devlet kurumlarının yanı sıra dünyanın film sektöründeki sayılı şirketlerinden ve lider kuruluşlarından olan Netflix, 20th Century Fox, Dream Works Studio, Lucas Film, Metro Goldwyn Mayer Lion, Paramount, Warner Bros, Universal Film ve Sony Pictures gibi markaların yeni medya, sinema ve televizyonda kullanılan dublaj, ses kayıt ve montajlarını yapan “Ak’la Kara Seslendirme, Dublaj ve Prodüksüyon Şirketi’nde eğitim aldı.

Yine ulusal, bölgesel, yerel ve TÜRKSAT 4A uyduları üzerinde yayınları bulunan TV19, TV52, ALTAŞ TV, KANAL 60 ve KANAL B Televizyonlarının çeşitli birimleriyle profesyonel fotoğraf stüdyolarında stajlarını dolduran öğrenciler, tam donanımlı hale geldi.

Geleceğin Medya ve İletişimcileri olarak, bizzat stajlarında gerekli güncel teknik ekipmanları kullanarak, okullarında görmüş olduğu eğitimlerle tam donanımlı olarak sektörle iç içe yetişen öğrenciler, stajlarıyla göz doldurarak, program öğretim görevlilerini gururlandırdı.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Işık, stajlarını başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, 3+1 sistemi ile öğrencilerin stajlardan daha donanımlı olarak yetişeceği bir sisteme geçildiğini, bu yıl ilk kez uygulanacak olan yeni sistemle beraber stajlarında göz dolduran öğrencilerin, daha donanımlı hale gelerek mezun olacaklarını vurguladı.