Çorum Merkez Gazipaşa Ortaokulu, “Bir Bahar Akşamında Şiir ve Müzik Dinletisi” adlı etkinlik gerçekleştirdi.
Gazipaşa Ortaokulu Bahçesi’nde düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yahya Çoban ve Gazi Yıldırım, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Yaşar Kabakçı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programda ilk olarak okul öğrencileri tarafından, Teknoloji Tasarım dersinde hazırlanan ve üretilen ürünlerin sergisi açılırken, serginin kurdele kesimini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yahya Çoban, Gazi Yıldırım ve Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Yaşar Kabakçı yaptı.
Daha sonra protokol üyeleri sergiyi ilgiyle inceledi.
Etkinlikte, şiir ve müzik dinletisi bölümüne geçilirken, açılış konuşmasını Okul Müdürü Yaşar Kabakçı gerçekleştirdi. Şiirler ve müzikler eşliğinde katılımcıların hoş vakit geçirme bulduğu gecede öğrenciler ve öğretmenler birbirinden güzel şiirleri ve müzikleri seslendirdiler. Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Kum” adlı şiirini Selinnur Uslu, Yavuz Bülent Bakiler’in “Sivas'ta Yoksul Çocuklar” adlı şiirini Betül Çetin, Necip Fazıl Kısakürek’in “Kaldırımlar” adlı şiirini Hatice Bilgin, “Anadolu Büyüsü” adlı şiiri Söz Korosu, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Desem” adlı şiirini Zeynep Şiranlıoğlu, Ümit Yaşar Oğuzncan’ın “Sevi” adlı şiirini İlhan Temur, Atilla İlhan’ın “Ben Sana Mecburum” adlı şiirini Şeyma Gürbüz, Sevda İncekara’nın “Seni Çok Özledim Babam” adlı şiirini Semra Cin ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın “İstemem” adlı şiirini ise Ahmet Ardıç’ın seslendirdiği etkinlikte, Gesi Bağları parçasını Aybüke Deniz, “İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım” adlı parçayı ve “Bahçe Duvarından Aştım” adlı parçayı Sevgi Fırat seslendirdi.

ŞİİR SONSUZLUĞA GİDEN BİR YOLDUR
Programda konuşan Okul Müdürü Yaşar Kabakçı, kurum olarak öğrencilere sevgi ile yaklaştıklarını ve sevgiyle her başarıya daha kolay ulaşabileceklerini ifade etti.

Şiirin toplumumuz açısından önemine dikkat çeken Kabakçı, “Kurum olarak öğrencilerimizin akademik başarıları yanında onları hayata hazırlarken diğer becerilerini de ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Milli ve manevi değerlerle dolu bir gençlik yetiştirmek için bütün çalışanlarımızla sevgiyi ön plana çıkarıyoruz. Sevgiyle bütün problemlerimizi çözebileceğimize, hedefe daha kolay ulaşabileceğimizi biliyoruz. Bu akşam burada amacımız şiiri beraber anlamak , beraber anlatmak, beraber hissetmek ve paylaşmaktır. Şiir duygudur. Şiir anlamaktır. Şiir Hissetmektir. Şiir paylaşmaktır ve şiir sonsuzluğa giden bir yoldur. Şiir bir hayattır. Hayatsa, şiir” şeklinde konuştu.