Çorum Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile Gazipaşa Ortaokulu ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi.
Bugün okul bahçesinde gerçekleştirilen kan bağış kampanyasında okul öğretmenleri ve öğrenci velileri kan bağışında bulundular.
Bağışçılar, bağış yapmanın bir insanlık görevi olduğuna değinerek, sağlığı yerinde olan her bireyin kan bağışında bulunmasının toplumsal sorumluluk olduğunun altını çizdi.
Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yasemin Çal’ın destekleriyle okullarda kan bağışı kampanyaları düzenlemeye başladıklarını belirten Kızılay Ekip Doktoru Senem Biçer, Kızılay’ın kan bağışçısı ile kana ihtiyacı olan kişinin arasında sadece bir aracı olduğunu kaydetti. Biçer, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunun dile getirerek, gönüllü kan bağışçılarını kan bağışlamaya davet etti.
Kan bağışı ile ilgili kısa bir konuşma yapan Okul Müdür Yardımcısı Sosyal Bilgiler Öğretmeni İlhan Temür, rahmetli babasının gençlik yıllarından itibaren kan bağışında bulunduğunu dile getirerek, “Bize her zaman kan bağışı yapmanın önemini anlatırdı. Hasta yakınlarım ve akrabalarım için kan aradığım zamanlar oldu” dedi.
Temür, Kızılay’a yapılan kan bağışlarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, Kızılay Kan Merkezlerinin takdir edilmesi gerektiğini söyledi.
Kan bağışı kampanyasına okul idarecileri, öğretmenler ve veliler yoğun ilgi gösterdi.