Çorum Fen Lisesi, ‘TÜBİTAK 2204’ liselerarası proje yarışmasında bölge birincisi oldu.

Biyoloji Öğretmeni Ali Altuntaş rehberliğinde öğrenciler Berkay Saatci ve Bahar Salman'ın hazırlamış olduğu "İmplant Kaplamasında Alternatif Bir Model" adlı proje birincilik getirdi. Çorum Fen Lisesi bu başarı ile Türkiye Finali’nde yarışmaya hak kazandılar.

Konu hakkında bilgi veren Çorum Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Saatcı, “TÜBİTAK 2204 Liselerarası Proje yarışmalarında, ‘İmplant Kaplamasında Alternatif Bir Model’ adlı proje TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışması’na Samsun Bölge Sergisi’ne davet edildi. Bu proje kapsamında Biyoloji Öğretmeni Ali Altuntaş, Berkay Saatçı ve Bahar Salman adlı öğrencilerimiz okulumuzu temsil ettiler. Proje yarışmalarına Biyoloji Öğretmeni Ali Altuntaş rehberliğinde katılan öğrencilerimiz Berkay Saatci ve Bahar Salman “İmplant Kaplamalarında Alternatif Bir Model” adlı projeleriyle Samsun Bölge’de 1. olarak Türkiye Finali’nde yarışmaya hak kazandılar” ifadelerini kullandı.

Başarının Çorum'da sevinçle karşılandığını belirten Saatcı açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Cuma günü velileriyle birlikte öğrencilerimizi, danışman öğretmenimizi, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulumuzdan Sönmez Çalışkan ve Okul Müdürümüz Murat Öncül’ü makamında ağırlayan Milli Eğitim Müdürümüz Yahya Çoban öğrencilerimizi tebrik ederek onlara plaket ve hediyelerini takdim etti. 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi’nin bu önemli başarısının hem okulumuz hem de Çorum'umuz açısından çok değerli olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürümüz Yahya Çoban, bu kıymetli projeyle çocuklarımızın Ankara’da yapılacak Türkiye Finali’nde de dereceye girmesini umduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Okul Aile Birliği Yönetimi olarak öncelikle öğrencilerimizi, onlara rehberlik yapan Ali Altuntaş Öğretmenimizi ve onlara idari anlamda destek veren Okul Yönetimimizi tebrik ediyor, Proje çalışmaları sırasında öğrencilerimize bilimsel anlamda destek veren Hitit Üniversitesi öğretim üyelerine, Hitit Üniversitesi’nin laboratuvarlarını kullanmamızı sağlayan Rektörümüz Sayın Reha Metin Alkan’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca, laboratuvarlarını bizlere açan Ankara Başkent Üniversitesi ve Çorum Elitpark Hastanesi yönetimine de teşekkür ediyoruz.”