Mehmetçik Anadolu Lisesi Çorum’da bir ilke imza atarak ‘Erasmus Günü’ (Erasmus Days) kutladı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz 2018 yılı tüm dünyada “Avrupa Kültürel Miras Yılı” olarak kutlanmıştı. Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi bu kapsamda kültürel mirası da öne çıkaran fotoğraf sergileri ve konserler gibi çeşitli etkinlikleri ile Erasmus Günü’nü geniş bir yelpazede kutlamış oldu.

Çorum il Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban’ında ziyaret ettiği kutlamalarda, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen, Avrupa Komisyon’undan hibe ile desteklenen Erasmus+ projeleri de halka tanıtıldı.

Örneğin “Interkulturelles Lernen an unseren Schulen-Innovative Bausteine zur Umsetzung in wichtigen Fachern” isimli , 2017-1-DE03-KA219-035526_6 numaralı mülteci çocukların eğitim yoluyla toplumsal entegrasyonunu konu alan proje herkes tarafından büyük ilgi gördü.

Aynı zamanda “Let’s Make the School a Nice Place To Be” (SMILE) isimli, 2018-1-DE03-KA229-047131_2 numaralı eğitim sistemlerinde yenilikçi yaklaşımlarının sanat ve kültürel etkinlikler yolu ile önünü açabilmeyi hedefleyen Erasmus + projesi kapsamında, öğrenciler koro ve oratoryo gösterileri ile sahne aldı.