Ford Otosan ve Evlüce Otomotiv işbirliğinde ilimizde faaliyet gösteren Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne otomobil hibe edildi.

Türkiye’nin kalkınmasına destek vermek amacıyla farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri yürüten Ford Otosan ailesi meslek liselerinin motor ve teknik bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla 47 ildeki 71 farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yeni nesil teknolojilerle donatılmış 71 adet Ford aracı bayilerin desteği ile hibe etmeye devam ediyor.Bu kapsamda üniversiteye bir araç hibe eden Ford Otosan şimdi de Çorum Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne otomobil hibe etti. Ford yetkili satıcısı Evlüce Otomotiv’de düzenlenen törene Ford Binek Araç Bölge Müdürü Ali Aykut Ertan, Evlüce Otomotiv sahibi Ali Evlüce, firma yetkilisi Ahmet Hasan Evlüce, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Evlüce Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Budak, Satış Müdürü Goncagül Karacaköylü, Servis Müdürü İbrahim Kılıç, Okul Müdürü İbrahim Ayaz, Müdür Yardımcıları Murat Küçükahıskalı, Mehmet Ali Köseoğlu, Motor Bölüm Şefi Muzaffer Halil Küpcüoğlu, Makine Alan Şefi Ümit Gödek, öğretmenler Kadir Varış, Selahattin Gençkan ile diğer davetliler katıldı.

“Meslek Liseleri Memleket Meselesidir” sloganı ile geçmiş yıllarda başlattıkları sosyal sorumluluk projesine devam edildiğini söyleyen Ali Evlüce, bu kapsamda Şehit Emin Güner Meslek Lisesi öğrencilerinin yeni teknolojilerden haberdar olmasına katkı sağlamak amacıyla bu aracın hibe edildiğini kaydetti. Ford Otosan katkıları ile bu aracın hibe edildiğini vurgulayan Evlüce, mesleki eğitime desteğe devam edeceklerini, ayrıca Ford bünyesinde çalışacakların en az Meslek Lisesi mezunu olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Müdürü Büyük de MEB’nin açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi uyarınca mesleki eğitime daha fazla önem verileceğini, bu kapsamda Ford Otosan ve Evlüce Otomotiv’in bu katkısına teşekkür ettiklerini vurgulayarak meslek liselerinin bu tür yeni araçlarla daha da güçleneceğini, gençlerin kendilerini daha kalifiye eleman olarak yetiştirme imkanına kavuşacağını ve bu tür desteklerin devam etmesini dilediklerini kaydetti.

Türkiye’de TOBB’un ilk OSB Meslek Lisesi’ni Çorum’da açtığını hatırlatarak bunun da mesleki eğitime verilen önemi yansıttığını söyleyen TSO Başkanı Başaranhıncal ise öğrencilerin eğitim seviyesi ve pratiğinin artmasına katkı sağlayacak bu hibeye teşekkür ettiklerini vurguladı.

Sanayinin yetişmiş eleman sıkıntısına değinen Başkan Yardımcısı Yabacıoğlu ise bu tür imkanların artması halinde gençlerin kendilerini daha iyi yetiştireceğini bu nedenle böyle bir imkanı öğrencilere sağlayan Ford Otosan ile Evlüce Otomotiv’e teşekkür ettiğini açıkladı.

Törende daha sonra Firma sahibi Ali Evlüce hibe aracın anahtarını Milli Eğitim Müdürü Büyük’e iletti. Tören davetliler için düzenlenen kokteyl ile sona erdi