Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaret etti.
Eğitim altyapısı ve yatırımlarının da değerlendirildiği görüşmede İl Müdürü Büyük, yeniden Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri seçilen Uslu’yu tebrik etti.
Ak Parti iktidarıyla eğitim alanında çok büyük yeniliklere imza atıldığını vurgulayan Uslu, “İlimizde ihtiyaç olup da gerçekleştiremediğimiz hiçbir eğitim yatırımımız kalmıyor. Evlatlarımıza hizmet verecek Rehberlik Araştırma Merkezi ihalemizi gerçekleştirdik. Özel Eğitim Okulu ile ilgili de yapım için hazırlık çalışmalarımız sürüyor. Engelli çocuklarımıza servis imkânından evde eğitim verilmesine, ücretsiz ders kitabına kadar birçok ilke imza attık. Sadece Çorum’da bugüne kadar dağıtılan 14,8 Milyon ders kitabı için 24,5 Milyon TL ödeme yapıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla şartlı eğitim ve eğitim materyali yardımlarımızla her yıl Çorum’da ihtiyaç sahibi ortalama 10 bin evladımızın ailesine destek olmaya da devam ediyoruz. Akıllı tahta, çok fonksiyonlu yazıcı, doküman kamera ve tablet bilgisayar gibi teknolojinin gereği birçok hizmeti sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Yeni kazandırdığımız dersliklerle hem fiziki ortamları yenilenmesini sağladık hem de derslik başına düşen öğrenci sayımız ilköğretimde 20’ye ortaöğretimde de 22’ye düştü. Devlet imkanlarını sunarak hizmetlerini gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Sizlere de eğitimciler olarak çok büyük görevler düşüyor. Evlatlarımızın en iyi şekilde eğitilmeleri ve hayata kazandırılmaları daha önemli bir hizmet. Siz değerli hocalarımızdan, eğitimcilerimizden yeni Türkiye’ye hizmet edecek devlet, bilim ve ilim adamları yetiştirmenizi bekliyoruz. Önümüzdeki ay başlayacak yeni eğitim - öğretim yılının; başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere maarif camiasına hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.
Ayrıca Uslu, Sungurlu İlçesi'nin ihtiyacı olan Kız İmam Hatip Okulu için de yapımı devam eden Meslek Yüksek Okulu’nun bitmesiyle boşaltılacak okul binasının değerlendirilmesini rica etti.
Ulusal ölçekli yapılan sınavlarda ülke ortalamasının üzerinde başarılar elde ettiklerini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Başarı oranımız günden güne artıyor. Önümüzdeki yıllarda bu başarıyı daha da iyi gözlemleyeceğiz. Yaz tatilinde isteyen öğrencilerimize okullarımızda yetiştirme ve destekleme kurslarını açtık. Yıl boyu da ortaokul, Lise ve mezun öğrencilerimize de kurslarımızı açıyoruz. Sizlerin de desteği ile eğitim yatırımlarımızın gerçekleşmesinde hiçbir sorun yaşamıyoruz” dedi.
2015 yılında, devam eden ve planlanan eğitim yatırımlarının da değerlendirildiği görüşme sonrası yatırımlarla ilgili yapılan açıklamada; “OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Merkez Ulukavak 16 Derslikli Ortaokulu, İskilip ve Osmancık Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Liseleri Pansiyonları tamamlandı. Sungurlu 16 Derslikli Fen Lisesi, 140 Öğrencili Pansiyon ve Spor Salonu, Merkez 16 Derslikli Ömer Kömürcü İmam Hatip Ortaokulu, Çöplü Mahallesi Ortaokulu, Osmancık 24 Derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi, OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 adet atölye binası ve Çorum Belediyemizin yaptırdığı Merkez 100 Derslikli İmam Hatip Lisesi Kampüsü yapım çalışmaları devam ediyor.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi Hizmet Binamızın ihalesi gerçekleştirildi. Merkez Mimar Sinan Lisesi ve Spor Salonu, Alaca ve Mecitözü Anadolu İmam Hatip Lisesi, Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu, Merkez Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu, Ulukavak İlkokulu ve İskilip Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Projelendirme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Özel Eğitim Okulu ile ilgili de tespit ettiğimiz taşınmazın vaziyet planı çalışmaları sürüyor” denildi.