Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül, İngilizce Öğretmeni Halil Mustafa Bozkuş’un girdiği bunalım sonucu yaşamına son verdiğini üzüntü ile öğrendiklerini kaydederek, “Dostların ve 3ğitim camiasının başı sağolsun” dedi.

Gül, açıklamasının devamında şunları ifade etti;

“Dün akşam saatlerinde Çorum Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak çalışan İngilizce ÖğretmeniHalil Mustafa Bozkurt’un girdiği bunalım sonucu yaşamına son verdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak çevresinde oldukça çok sevilen, yardımsever ve hayvan dostu olarak bilinen öğrencilerine, topluma katkısının yanında yiyeceğe muhtaç sokak hayvanlarına olanca gücüyle sahip çıkmaya çalışan meslektaşımız Halil Mustafa öğretmenin acılı ailesine, sevenlerine başsağlığı diler, üzüntülerini paylaştığımızı belirtiriz.

Son yıllarda ülkemizde ve ilimizde ne yazık ki bu tür kayıplar artmıştır. Ülkede yıllardır uygulanan yanlış politikaların gençlerin gerek işsiz bırakılarak gerekse toplumsal yaşamdaki adaletsiz uygulamalar nedeniyle geleceğe dair umudunu kaybettiği bir ortama doğru sürüklendiği açıktır. Bu kaybın son olması dileğiyle ülkenin geleceği gençlerin yaşamlarına son verdikleri koşulların değil bilim, sanat, spor, teknoloji alanlarında topluma katkı sunacakları ortamların yaratılmasının gereğini bu acı kayıpla bir kez daha vurgulamak istiyoruz”