Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından ‘16 Ekim Dünya Gıda Günü’ çerçevesinde “Aç mıyız? Açıkta mıyız?” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Savaş Bahçeci, Mühendislik Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri ile Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Savaş Bahçeci, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş yıl dönümü olan 16 Ekim tarihinin her yıl belirlenen bir tema çerçevesinde “Dünya Gıda Günü” olarak kutlandığını belirtti.

Bu yıl için belirlenen temanın “2030 yılına kadar dünyada açlığa son vermek mümkün” başlığı altında ele alındığını ifade eden Prof. Bahçeci, FAO verilerine göre dünyada 800 milyondan fazla insanın kronik açlık sorunu yaşadığını belirterek, açlıkla mücadele noktasında herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan da yaptığı konuşmada, kırsal kesimden kentlere olan yoğun göç yanında yaşanan iklim değişikliklerinin tarımsal üretim açısından olumsuz sonuçlar ortaya koyduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğe konuşmacı olarak katılan Gıda Yüksek Mühendisi Seher Gümüş ise “Aç mıyız? Açıkta mıyız?” başlıklı sunum çerçevesinde tarım ve gıda özelinde sürdürülebilirlik, eşitsiz gıda dağılımı ve açlığa son vermek için toplum ve birey olarak üzerimize düşen görevler konularında bilgiler verdi.

Daha sonra Gıda Mühendisi Efsun Sena Güleç tarafından da güvenilir gıdaya ulaşım ve tüketici sağlığının korunması noktasında Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından il genelinde gerçekleştirilen denetim ve diğer çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilen Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca Bahçelievler İlkokulu ziyaret edilerek, açlık ve açlıkla mücadele konularında farkındalık oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine yönelik sunum yapıldı.

Editör: TE Bilişim