2019 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2019- DİB-MBSTS), önceki gün Çorum’un da yer aldığı 33 il merkezinde tek oturum halinde yapıldı.

Hitit Üniversitesi Koordinatörlüğü’nde 2015 yılında ilk defa uygulanan sınava Çorum ve çevre illerden yaklaşık 800 aday katıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mevzuatı uyarınca; cami görevlilerinin görev yeri değişikliği, Başkanlık personelinden başka unvanlarda görev yapmakta iken Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip veya müezzin-kayyım unvanlarına müktesebi olanlar için naklen, müktesebi olmayanlar için ilk defa naklen atamaları, kariyer unvanları basamaklarında yükselmeleri, yurtdışı ile hac ve umre hizmetlerinde (hac ve umre hizmetleri için Müftü, Vaiz ve Eğitim Görevlileri hariç) din görevlisi görevlendirmeleri, için MBSTS puanı almalarının gerektiği belirtildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü ve İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise ilimizde yapılan bu sınavların kurallara uygun olarak huzur ve güvenlik içerisinde uygulanmasına katkı sağlayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sınavın her aşamasında görev alan tüm personele ve emeği geçen herkese teşekkür etti.