Çorum’da derneklerin ve kamu kuruluşlarının katıldığı Yerel Kapasite Geliştirme Faaliyetinin 2.si düzenlendi.

Çorum Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Bürosu organizatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim 27-28 Şubat tarihlerinde Çorum Anitta Otel’de düzenlendi.

Çorum’da bulunan dernek ve kamu görevlilerinin katıldığı "Yerel Kapasite Geliştirme Faaliyeti” eğitim programında katılımcı dernek ve kamu görevlilerine eğitim programının hedefleri, dernekler mevzuatı, STK’larda kurumsal kapasite geliştirme, STK’lara sağlanan fon kaynakları, DERBİS-PRODES sistemleri, proje planlama, örnek proje uygulaması konuları hakkında bilgiler verildi.

Eğitimde bir konuşma yapan Çorum Vali Yardımcısı Vekili Oğuzhan Ocak, kendisinin de çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yer aldığını belirterek, sivil toplum kuruluşlarında yer almanın toplum hayatında önemli olduğunu ayrıca kişilerin iletişimlerinin, kendini ifade etme biçimlerinin, özgüvenlerinin artmasında önemli katkı sağladığı ifade etti.

Ardından söz alan Çorum İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ise, İçişleri Bakanlığının yaklaşık 4 yıldır sivil toplum kuruluşlarına önemli kaynaklar ayırdığını, geçen yıl 10 milyon TL’lik bir kaynağın STK’lara aktarıldığını, bu yıl bu miktarın 15 milyon TL’ye çıkarıldığını, İçişleri Bakanlığının sivil toplum projelerini çok faydalı bulduğunu, bu nedenle sonraki yıllarda daha büyük bütçeler ayırmayı planladığını belirtti.

STK’ların devletin vazgeçemediği unsurlarının başında geldiğini ifade eden Bayrak, kamu kurumlarının sivil toplum çalışmalarını desteklediğini ve Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün dün olduğu gibi bugünde elinden gelen katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarından sonra konu uzmanları Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Dilek Bilgin faaliyet eğitimlerini verdi.

İki gün süren eğitim faaliyetlerinin ardından katılımcılara sertifikaları verildi.

Sertifikaların verilmesinden sonra söz alan katılımcılar bu tür toplantıların çok verimli olduğunu ve artması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.