İnönü Anadolu Lisesi tarafından, Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi. Okulda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından okul öğrencilerinden Defne Çetinkaya Cumhuriyetin sahipleri olan gençler adına bir konuşma gerçekleştirerek, “Bugün sahip olduğumuz kazanımlar cumhuriyetin faziletleridir. Cumhuriyetimizi layık olduğu gibi yönetemezsek, cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıramazsak, bize emanet edilen cumhuriyete sahip çıkamazsak sen ben kavgasına düşersek Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinde sözü edilen tehlikeleri sezemez ve tedbirler alamazsak, yeni Mondros’ların, yeni Sevr’lerin dayatılması kaçınılmaz olur” dedi.

Daha sonra okul öğrencilerinden Nazım Hikmet Akkaya, “Mustafa Kemal Yağıyordu Anadolu’ya” adlı şiiri okudu.

Kutlama programına yine okul öğrencilerinden Ezgi Gevşek tarafından okunan “Anadolu ve Cumhuriyet’e Sesleniş” adlı metinle devam edildi.

Programa İnönü Anadolu Lisesi, Müzik öğretmenlerinden Anıl Doğan’ın, okul öğrencilerinden oluşturduğu koronun seslendirdiği eserlerle son verildi.

Oldukça büyük beğeni toplayan programın sonunda bir konuşma yapan Okul Müdürü Nihat Şener, “Sevgili Gençler; Bugün Cumhuriyet bayramı, Büyük Önderin Cumhuriyeti kurması ile beraber, her yıl kutlanmasını istediği bayram. Sizler onun düşünceleri önderliğinde, eğitiminizi alırken ona layık olmalı ve onu gururlandırmalısınız. Atatürk, kendi için değil, gelecek nesil için çabaladı ve ülkeyi düşmanların elinden kurtardı. Sizden istenen ise, onun kurtarmış olduğu bu ülkeyi, her geçen gün daha da ileriye taşımanızdır. Bunun için; eğitiminizi en iyi şekilde almanız ve ülkeniz için en iyi hizmeti vermeniz gerekmektedir. Bu duygu ve fikirlerle, Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş yıldönümünü kutlarım. Okul programını hazırlayan okulun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Yaser Karaseyfioğlu’na ve Müzik öğretmenlerinden Anıl Doğan’a teşekkür ederim” dedi.