Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2014 yılı URAP verilerine göre Hitit Üniversitesi'nin 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 26. sırada, tüm devlet üniversiteleri arasında yapılan sıralamada 74. sırada, tüm üniversiteler arasındaki genel sıralamada ise 94. sırada yer aldığını açıkladı.
Hitit Üniversitesi'nin son yıllarda öğretim üyesi kadrosundaki artış, yeni açılan programlar ve bunlara bağlı olarak öğrenci sayısındaki artış ile proje, laboratuar, alet-donanım, yurtdışı araştırma ve eğitim amaçlı konularda sağladığı destekler olmak üzere pek çok çalışma sonucunda nitelik ve nicelik bakımından büyük gelişmeler yaşadığını ifade eden Rektör Alkan, “bu çalışmalar artık sonuçlarını vermeye başlamış olup ilimiz ve üniversitemizin sahip olduğu bu büyük potansiyelin değerlendirilmesi halinde üniversitemiz olması gereken konuma çok daha hızlı ulaşacaktır. Sonuçta Hitit Üniversitesi Çorum’un üniversitesidir. Yapılan her şey de Çorum ve Hitit Üniversitesi için yapılmaktadır” dedi.

"OLUŞAN ÜNİVERSİTE ALGISI EN BÜYÜK KAZANIM"
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı kayıt dönemiyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyerek,  üniversitede gelinen son durumla ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.
Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık da hazır bulundu.
Göreve geldikleri günden bu tarafa Hitit Üniversitesi’nin her alanda gelişip büyümesi adına önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Rektör Alkan,  ancak bu çalışmalar içerisinde kendisini en çok heyecanlandıran ve ön çok önemsediği konunun Çorum’da oluşturulan olumlu üniversite algısı ve üniversitenin kente kattığı heyecan olduğunu bildirdi.

"ÜNİVERSİTE ETE-KEMİĞE BÜRÜNMELİ"
Hitit Üniversitesi'nin Çorum halkıyla kurduğu sıcak ve samimi diyalogun, halkın üniversiteye sahip çıkarak, hemen her alanda üniversite ile birlikte hareket etmesinin, üniversitenin geleceği adına atılmış en büyük kazanım olduğunu vurgulayan Rektör Alkan, “Hitit Üniversitesi ile Çorum halkı arasında olan büyük büyük duvarların yıkılması, herkesin üniversiteyi gerçek sahibi gibi görmesi her şeyin üstündedir. Burada esas olan üniversitenin ete-kemiğe bürünmesidir. Kampuslar, binalar tek başına bir şey ifade etmiyor. Önemli olan üniversiteleri halkla birlikte ete-kemiğe büründürmektir.  Çorum’da bunu önemli ölçüde başarmak bizim için başarıların en büyüğüdür” dedi.

"HİTİT ÇORUM’UN GÖZBEBEĞİ"
Kuruluşundan itibaren geçen 9 yıllık süre içerisinde Çorum’un göz bebeği kurumlarından birisi olan Hitit Üniversitesi’nde fiziki altyapısını güçlendirme çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Rektör Alkan, bunun yanında akademik ve eğitim için geçerli çalışmaları da tüm hızıyla yerine getirmeye çalıştıklarını bildirdi.
Rektör Alkan, “Hitit Üniversitesi'nin yıllar sonrasının köklü bir üniversitesine dönüşmesinin ancak bugünden atılacak sağlam adımlarla gerçekleşeceğine olan inancımız, bizlerin bu başlangıç döneminde büyük atılımlar yapmamızı zorunlu kılmaktadır” dedi.

"KOŞAR ADIM BÜYÜYORUZ"
Konuşmasında kampus çalışmaları ile yapımı devam eden ve tamamlanan altyapı projeleri hakkında bilgiler veren Rektör Alkan,  göreve geldikleri 2011 yılında 321 olan akademik personel sayısının bugün itibariyle 225’i öğretim üyesi olmak üzere 539’a, 208 olan idari personel sayısının ise 349’a ulaştığını, öğretim elemanlarının 11’inin ise yabancı uyruklu olduğunu bildirdi.
Hitit Üniversitesi'nde bugün itibariyle yeni açılan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile birlikte 7 fakülte, 4 enstitü, 2yüksekokul ve 7 meslek yüksekokulu ile 11 araştırma ve uygulama merkezinin bulunduğunu anlatan Alkan, turizm, iletişim ve diş hekimliği fakültelerinin açılması yönündeki teklifleri YÖK’e ilettiklerini ve sürecin devam ettiğini açıkladı.
2010 yılında meslek yüksekokullarında 38 olan program sayısının bu yıl itibariyle %126 artışla 86’ya ulaştığını kaydeden Rektör Alkan, lisans programında 34 olan bölüm sayısının ise %94 oranında artarak 66’ya, enstitülerindeki program sayılarının ise %127’lik artışla 11’den 25’e ulaştığını bildirdi.

"16 BİN 500 ÖĞRENCİMİZ VAR"
Hitit Üniversitesi olarak açtıkları bölüm ve programların bölgenin koşullarına uyum gösteren ve geleceğe dönük istihdam garantili olmasına büyük özen gösterdiklerini özellikle ifade eden Rektör Alkan, “böylelikle öğrencilerini Türkiye’de çok az sayıda üniversitede bulunan ve iş imkanı yönüyle ön plana çıkan Moleküler Biyoloji, Genetik, Antropoloji, Metakronik, Lojistik, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği gibi pek çok yeni programla buluşturulmaktadır” dedi.
Konuşmasında üniversitedeki öğrenci sayıları hakkında da bilgiler veren Rektör Alkan, “2011 yılında üniversitemizin önlisans, lisans ve lisansüstü toplam öğrenci sayısı 9 bin 524 iken bugün itibariyle geldiğimiz noktada bu rakam oldukça yükselmiştir. Öyle ki 2015-2016 eğitim-öğretim yılı yerleştirmeleri sonucunda 2011 yılına göre öğrenci sayımız yaklaşık %95’lik bir artış ile 16 bin 500’ün üzerine çıkacağı tahmin edilmektedir” şeklinde konuştu.

"BÖLÜM VE PROGRAMLARDA  %100 DOLULUK"
Hitit Üniversitesi'ndeki bölüm ve programlardaki doluluk oranlarıyla ilgili olarak da önemli bilgiler veren Rektör Alkan, “istihdam odaklı bir anlayışla açılan bölümlerimiz öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi görerek tercih edilmiş ve %100 doluluklara ulaşmıştır. Bu kapsamda ilk defa öğrenci alan Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Antropoloji bölümlerimize ait belirlenen 41’er kişilik kontenjanların tümü ile Spor Yöneticiliği bölümü için ayrılan 60 kişilik kontenjanın tamamı tercih edilerek %100 doluluk oranına ulaşmıştır. Bu haliyle Tıp Fakültesi ve 4 yıllık lisans programları için ayrılan 1805 öğrenci kontenjanının 9’u hariç tümü %99,5 doluluk oranıyla tercih edilmiştir.  Meslek Yüksekokullarımızdaki 50 program için ayrılan 1882 kontenjanın 1866’sı tercih edilerek %99,15 doluluk oranına ulaşmıştır. 2015 ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre Hitit Üniversitesini tercih eden öğrencilerin %42’sini Çorum nüfusuna kayıtlı öğrenciler oluştururken, bunların %35’ini Çorum’da ikamet eden öğrenciler oluşturmuştur. Hitit Üniversitesini tercih eden öğrencilerin %16’sını Ankara, %6’sını İstanbul, %6’sını Samsun ve %3’ünü ise Amasya’da ikamet eden öğrenciler oluşturmuştur” dedi.

"DOLULUKTA LİSANSTA 44, ÖNLİSANSTA 30. SIRADAYIZ"
Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi'nin önlisans programlarındaki %99,15 ve lisans programlarındaki %99,5’lik doluluk oranıyla Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında kendisine oldukça iyi bir yer edindiğini de belirterek, Hitit Üniversitesi'nin devlet üniversiteleri arasında lisans düzeyindeki yerleşmede 109 üniversite içerisinde 44, önlisans eğitimi veren 99 üniversite içerisinde 30. sırada yer aldığını kaydetti.

"HİTİT ÜNİVERSİTESİ HEPİMİZİN"
Rektör Alkan URAP sıralamasın göre Hitit Üniversitenin 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 2014 yılında 26. sırada, tüm devlet üniversiteleri arasında yapılan sıralamada 74. sırada, tüm üniversiteler arasındaki genel sıralamada ise 94. sırada yer aldığını açıkladı.
Bu sıralamalar yapılırken,  esas alınan kriterlerin üniversitelerin gelişmişliği konusunda çok önemli bilgiler veren evrensel kriterler olduğunu ve Hitit Üniversitesinde de bu konularda çok önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Rektör Alkan, “üniversitemizin son yıllarda öğretim üyesi kadrosundaki artış, yeni açılan programlar ve bunlara bağlı olarak öğrenci sayısındaki artış ile proje, laboratuar, alet-donanım, yurtdışı araştırma ve eğitim amaçlı konularda üniversitemizin sağladığı destekler olmak üzere pek çok çalışma sonucunda üniversitemizde nitelik ve nicelik bakımından büyük gelişmeler yaşanmıştır. Bu çalışmalar artık sonuçlarını vermeye başlamış olup ilimiz ve üniversitemizin sahip olduğu bu büyük potansiyelin değerlendirilmesi halinde üniversitemiz olması gereken konuma çok daha hızlı ulaşacaktır. Sonuçta Hitit Üniversitesi Çorum’un üniversitesidir. Yapılan her şey de Çorum ve Hitit Üniversitesi için yapılmaktadır. Hepimiz bu konuda birer neferiz ve Hitit Üniversitesi bugün Çorum’un en önemli kurumlarından birisidir”  şeklinde açıklamada bulundu.
Rektör Alkan toplantının ardından yapımı devam eden İlahiyat, İİBF, merkez yemekhanesi ve spor salonu inşaatlarını basın mensuplarına gezdirerek, söz konusu inşaatlarda gelinen son durum hakkında bilgiler verdi.