Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan seçimlerde oyların 27’sini alan Okan Baykara İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.
6 adayın yarıştığı seçimde rakiplerine taviz vermeyen Okan Baykara büyük bir farkla seçimi kazandı.
İl Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla açıklamada bulunan Baykara şöyle dedi:
“Geçen sene Merkez İlçe Başkanlığı yaptım. Bu senede 2. kez bağımsız ve bağlantısız aday olarak sırasıyla okul, ilçe ve il seçimlerini kazandım.  Bu durum mutluluk verici, biz bu sene büyük farkla bu seçimi almışsak eğer yine bu durum geçen sene ki aldığımız sorumlulukları yerine getirmemizin, öğrencinin sesi olup; onların sorunlarını dile getirmemizin ve haklarını korumamızın kısaca görevimizi tam anlamıyla yapmamızın sonucudur.
Amacımız; Bireyin gelişimi önemseyen, demokratik, çağdaş ve etkin bir eğitimin olması yani insanoğlu ağaç keser kağıt yapar, o kağıda da ağaçları koruyalım yazar. Biz böyle tutarsız ve çelişkili bir gençlik istemiyoruz. Biz aklı karar verip mantığı ile hareket eden, milli ve manevi kültürüne sahip çıkan, farklı düşünce ve fikirlerin bir arada olduğu bir gençlik istiyoruz.
Kısaca dost için, kendimi köprü yapmaya hazırım ben, yeter ki üzerimden temiz insanlar geçsin diyor ve Ankara’da Türkiye ve Türkiye’nin Gençleri için genel seçimlerde aday olacağımı açıklıyorum”