İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Çorum’da e-Okul sistemine kayıtlı 3 bin 374 mülteci öğrencinin eğitim görmekte olduğunu açıkladı.

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Proje kapsamında yer alan okulların yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, “Bakanlığımız tarafından daha önce 22 ilde yürütülen PIKTES Projesi’ne bu sene Çorum ile birlikte 4 il daha eklenmiştir.

Proje ile geçici koruma altındaki Suriyelilerin entegrasyonlarını sağlama ve nitelikli eğitime erişmeleri konusundaki Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarının desteklenmesi hedeflenmektedir.

İlimizde e-Okul sistemine kayıtlı 3374 mülteci öğrenci görünmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde oluşturulan PIKTES İl Koordinatörlüğü tarafından Bakanlık Merkez Ofisinin planlamaları doğrultusunda çalışmalar yürütülecektir. Bu kapsam 3374 mülteci öğrenci görünmektedir. Birlikte çalışmalar yapacağız. Hepinize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Toplantıya Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Arslan Arslan ve İl Proje Koordinasyon Ekibi tarafından gündem maddeleri üzerine bilgilendirmelerle devam edildi.