Geçtiğimiz günlerde Elazığ ve Malatya çevrelerini etkileyen, birçok vatandaşımızın ölümüne ve evlerinin yıkılmasına sebep olan deprem felaketine duyarsız kalmayan Çorum Spor Lisesi öğrencileri; Elazığ merkezde bulunan Kaya Karakaya Spor Lisesi öğretmen ve öğrencilerine acılarını paylaşır nitelikte mektup gönderdiler.

Mektuplarında yaşanan felaketten duydukları üzüntüleri paylaşan öğrenciler Çorum’dan Elazığ’a kardeşlik köprüsünün kurulduğunu belirttiler.

Aynı zamanda “Mutlu Et, Örnek Ol” adlı e-Twinning projesinin Çorum Koordinatörü olan Çağlar Aktürk; mektup yazma etkinliğinin projenin bir parçası olduğunu belirtti.

Projede değerler eğitimi bazında; öğrencilerde bu tarz olumsuz durumlarda olumlu tavırlar sergilemek ve sosyal olaylara tepki göstererek birlikteliği sağlamak olduğunu söyledi.

Bu projeyle beraber ''Hayır işlerinde yarışınız'' ayetinden yola çıkarak sosyal hayatta toplumu ayakta tutan temel unsurlardan biri olan ve toplumumuzda maalesef gitgide yok olmakta olan iyilik yapma duygusunu örnek davranışlar gerçekleştirerek çevremizdekilere hatırlatmak olduğunu, bu amaçla paylaşma ve dayanışmayla çevremizdekilerin mutlu edilmesi hedeflenildiğini ifade etti.

Toplumda yapılan bu tarz örnek davranışların ve küçük iyiliklerin birleşince büyüdüğü, iyilik kavramının topluma hatırlatılacağı, yalnızca kendimiz için değil başkaları için de bir şeyler yaptıkça onların mutluluğuyla toplumsal özgüven ve huzurun artacağı, başkalarına da örnek olunacağı ve bu birlik beraberlik duygusuyla da vatan sevgisi aşılanacağının düşüncesinde olduğu belirtildi.