Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürücü adayları için düzenlenen Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri E-Sınav uygulamasına Çorum da katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen merkezlerde, belirlenen tarih ve saatlerde “Özel MTSK Modülü” üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak yapılan ‘E-Sınav’ uygulaması Çorum’da Çorum Halk Eğitim Merkezi ASO binasında gerçekleştirildi.

Sınav hakkında Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursiyerleri Sınavı (MTSKS), sürücü kursiyerlerine yönelik, teorik ve uygulama sınavlarını kapsamaktadır. e-Sınav uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen merkezlerde, belirlenen tarih ve saatlerde “Özel MTSK Modülü” üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak yapılmaktadır.

e-Sınav merkezinde hafta içi mesai saatleri dışında 2 oturum, hafta sonu 6 şar oturum şeklinde, toplamda haftada 22 oturum Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-sınav uygulaması yapılabilmektedir. Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınavlarının yapılacağı e-sınav merkezinde ilerleyen zamanlarda Açıköğretim Kurumları Sınavları da yapılabilecektir.

e-Sınav merkezinde dokunmatik bilgisayarlarla yapılan sınavda aynı anda 30 kursiyer sınava girebilmektedir. Adaylar sınav sonuçlarını sınav bitiminde salon dışında bulunan Kioks Sonuç Cihazından anında öğrenebilmektedirler. e-Sınav uygulamaları ile adayların yazılı sınav için 2 ay kadar olan bekleme süresi ortadan kalkmıştır. Aynı zamanda sınav evrakı basılmasını ve sevkiyat sürecini ortadan kaldırdığı için maliyeti düşürecektir. Ayrıca çevreci bir sınav olarak da nitelendirebiliriz” denildi.