Eğitim-Sen Çorum Şubesi Başkanı Mehmet Öztürk, AK Parti hükümetinin 4+4+4 eğitim sistemi yasa tasarısının Milli Eğitim Komisyonu’ndan baskı ve zorbalıkla geçtiğini belirterek, Eğitim-Sen üyelerinin yarın üretimden gelen gücünü kullanarak eylem yapacağını duyurdu. 
Bugün, sendika binasında Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Mehmet Öztürk, “Toplumun neredeyse bütününü ilgilendiren 12 yıllık kademeli eğitim kanun teklifi TBMM Komisyonu’nda bir “kavga, çatışma” ile oylandı. Bu tasarıya itiraz ediyoruz. Bu yasa eğitim sisteminin ihtiyaçlarını çözemez ancak AKP’nin çıkarcı, bencil ve tek tipçi ihtiyaçlarını çözer” dedi. 
Öztürk, yarın saat 09.30’da Özdoğanlar Kavşağı’nda toplanarak Saat Kulesi’ne kadar yürüyeceklerini ve PTT önünde kitlesel basın açıklaması yapacaklarını, sevk alarak işyerlerine gitmeyeceklerini açıkladı. 
Eğitim-Sen Şube Başkanı Öztürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“PARLAMENTER DEMOKRASİYİ FELCE UĞRATTILAR”
“Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülen “222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" olan 4+4+4 olarak bilinen 12 yıllık kesintili ve kademeli eğitim yasa tasarısı 11.03.2012 Pazar günü Mili Eğitim Komisyonundan baskı ve zorbalık ile geçirildi.
AKP milletvekillerinin 11 Mart Pazar günü sabahın erken saatlerinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu salonunu 100 milletvekili ile doldurdu. Maddeler üzerine görüş bildirilmeksizin tasfiyeci bir mantıkla kendi dışındakileri yok sayarak “parlamenter demokrasi” yi felce uğrattı. AKP’li 100 kadar milletvekili önce komisyon salonunu işgal etti. Komisyon kürsüsünün önüne kurulan barikat sayesinde, iktidar partisi iki haftada ancak 6 maddesi komisyondan geçen kanun teklifinin 20 maddesini 27 dakikada AKP milletvekillerinin oylarıyla apar topar hızlı bir şekilde okunarak kabul etti.  

“BU YASA EĞİTİM SİSTEMİNİN İHTİYAÇLARINI ÇÖZEMEZ!”
Yasa teklifinde okul öncesi eğitimin zorunlu olmasına dair hiç bir madde yer almadı. Okul öncesini zorunlu tutmayan bir yasanın en başta “eğitim bilimi” ile hiçbir ilgisi yoktur. Bir önceki bakan Nimet Çubukçu okul öncesi eğitim 2014 yılı itibari ile yüzde yüz olacak demişken, şimdiki bakanlık okul öncesi eğitimi görmezden gelmiştir.  Demek ki yasalar  “bakana” göre, ihtiyaca göre oluşturuluyor.
Yasa ile mesleki eğitim ilköğretim ikinci kademeye düşürülerek yeni çocuk işçiler yaratılacak. Böylece, eğitim sisteminin "iş gücü piyasalarına" uyumunda önemli bir mesafe kat edilmiş oldu. 
İmam hatip okulları ilköğretim ikinci kademeden itibaren eğitim verebilecek. Teklifte yapılan değişiklikle ilköğretimin ikinci kademesine seçmeli ders koymak mümkün olacak. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun hazırlayacağı seçmeli ders programıyla Arapça gibi seçmeli derslere yer verilecek yani “ağaç yaşken eğilecek.”  Böylelikle dindar neslin ortaokul kısmı açılıp imam hatip öğrencileri ile sınırlı olmayacak. Açık lise uygulaması korunacak. Böylece AKP, eğitim sistemini kendi politik düşüncesine uygun hale getirilecek.
Engelli çocukların eğitime ulaşması güçleşecek, kız çocuklarının okula gitmesinin önündeki bariyerler ise varlığını sürdürecek. 
Bu anlamda toplumun neredeyse bütününü ilgilendiren 12 yıllık kademeli eğitim kanun teklifi TBMM Komisyonu’nda bir “kavga, çatışma” ile oylandı. Bu tasarıya itiraz ediyoruz. Bu yasa eğitim sisteminin ihtiyaçlarını çözemez ancak AKP’nin çıkarcı, bencil ve tek tipçi ihtiyaçlarını çözer.

“YASA TASARISI GERİ ÇEKİLMELİDİR!”
Eğitim Sen olarak,  hangi amaçlarla gündeme getirildiği belli olan bu tasarının geri çekilmesini istiyoruz. Zorunlu eğitimin süresi ve içeriği, AKP’nin ideolojik kaygılarıyla değil, bilimsel veriler ve çocuklarımızın, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenlenmelidir. Milyonlarca öğrencinin ve halkın geleceğini ilgilendiren bir yasa tasarısı sizin “keyfinize” göre düzenlenemez.  Bir ülkenin eğitim gibi çok önemli bir sorununu çözmek bütün toplum kesimlerinin bilimsel çerçevede uzlaşması ile mümkündür. 

“YARIN HİZMET ÜRETMİYORUZ!”
Bizler Eğitim Sen Genel Merkezi’nin 12.03.2012 tarihli aldığı kararla ülkemizin dört bir yanında 15.03.2012 Perşembe günü (yarın) hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanarak “sevk” eylemi gerçekleştireceğiz. Perşembe günü saat 09.30’da Özdoğanlar Sineması önünde; okullardan gelen öğretmenlerimizle, şehrin dört bir tarafından gelecek olan velilerimizle, öğrencilerimizle, kitle örgütü temsilcileri ile birlikte PTT önüne yürüyüp kitlesel basın açıklaması yapacağız. 
Yasa TBMM genel kurulana gelince, Eğitim Sen olarak aynı gün greve çıkıp, Ankara’da Türkiye’nin dört bir tarafından gelen emekçilerle büyük bir miting gerçekleştireceğiz.
Eğitim ve bilim emekçileri olarak çocuklarımızın geleceği ile oynanmasına izin vermeyeceğiz. Tüm halkımızı bu meşru mücadeleye davet ediyoruz.”