Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda yenileme çalışmaları başladı. Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyerek çeşitli açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 1975-1976 yılında eğitime başlayan Meslek Yüksek Okulu’nun belli programlarının günümüz teknolojisine göre değiştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bir takım çalışmaların yapılması için fiziki mekanların eksiksiz olması gerektiğini savunan Rektör Alkan, laboratuar çalışmalarının eğitimin en önemli parçalarından olduğunu ifade etti. 30 bin metrekare alana sahip olan MYO’nun çatısından temeline kadar her parçasını yenileyeceklerinin altını çizen Rektör Alkan, “Öğrencilerimiz için, şehrimize yakışan binalar olması gerekiyor. Bu çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlayacağız” dedi. 

ÜÇ BÖLÜM İLÇELERE KAYDIRILIYOR
Meslek Yüksekokulumuzda bazı programların değişeceğini söyleyen Rektör Alkan, “Mobilya ve Dekorasyon Programı, Seramik, Cam ve Çinicilik Programı İskilip MYO’ya, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programını Alaca MYO’ya kaydırıyoruz. Merkezdeki MYO’ya Mekatronik, Emlak ve Emlak Yönetimi ve Kaynak Teknolojisi Programlarının açılması için girişimlerde bulunuldu. Yeni açacağımız bu programlardan mezun olacak öğrencilerimizin istihdam alanlarının bir hayli fazla olması ve bu mezunlara ihtiyaç olması programları açmamızda etkili olan faktörler arasındadır. Bu bağlamda açılmasını düşündüğümüz birçok program olmasına karşın mekân ve altyapı eksikliğimizden dolayı bunları şimdilik ertelemek zorunda kalıyoruz. Meslek Yüksekokulumuzda 17 programda 2500 civarında öğrenci bulunmaktadır. Bu programların derslerinde ve ders müfredatlarında değişikliğe giderek İKMEP ( İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi) projesi ile dersler ve içerikleri yeniden düzenlenip 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacaktır. Programın katkıları, Meslek Yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdama yönelik birliktelik sağlanarak mesleki eğitimin modernizasyonu ve kalitesinin arttırılması şeklinde olacaktır. Hedefimiz öğrenci sayısını arttırmak olarak görünse de esas olarak işgücüne katkı sağlayacak, istihdamı arttıracak alanlarda gerekli bilgi ve donanıma sahip, Ülke ekonomisine katkıda bulunacak öğrenciler yetiştirmektir” dedi. 

ALACA’YA ŞIK BİR MYO YAPILACAK
Alaca’da Meslek Yüksek Okulu (MYO) programlarının yapılmadığını belirten Rektör Alkan, “Alaca’ya da kısa süre içerisinde çok şık bir meslek yüksek okulu yapılacak. Gıda, Turizm ve Elektrik, Elektronik bölümlerini burada düşünüyoruz. Eski bölümler devam edecek ancak ders içerikleri değiştirilecek. Dünya çapında bir üniversite olmak için çeşitli çalışmaları yapmak durumundasınız. Dünya çok hızlı ilerliyor. Bizimde çok hızlı ilerlememiz gerekiyor. Öğretim görevlilerimiz için hertürlü altyapı malzemesinin alımını yapıyoruz. Bizim öğretim görevlilerimiz artık dünyada gezen ve dolaşıp, istediği araştırmayı yapabilen olacak. Çalışmalarımız “ben” değil, “biz” anlayışı içerisinde yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

MESLEK YÜKSEKOKULUNDA YAPILACAK TADİLAT İŞLEMLERİ
Meslek Yüksekokulu A, B, C, D olmak üzere dört blok ve spor salonundan oluşmaktadır. Toplam 9500 m2 alanda tadilat yapılarak yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilecektir. Tadilat kapsamında yapılması planlanan işler şunlardır:
1-Tüm blokların dış cephe mantolama işi yapılacaktır.
2-Tüm blokların çatıları iyileştirilecektir.
3-Eski öğrenci yurt binası olan C blokta şu anda atıl durumda olan mekânlara derslikler yapılacaktır.
4-Blokların bodrum katına depolar, atölyeler yapılacaktır.
5-Dersliklerin kapıları yenilenecektir. 
6-Komple sıhhi, kalorifer, yangın ve atık su tesisatının yenilenmesi yapılacaktır.
7-Elektrik ve internet tesisatı yenilecektir.
8-Tüm mekânların iç duvarları sıva ve boya yapılacaktır.
9- Ön kapı güvenlik kulübesi yapılacaktır.
10-Bahçe duvarları üzerinde çit olmayan bölgelere çit yapılacaktır
11-Tadilattan dolayı bozulan yollara parke taş yapılacaktır.
12-Öğretim Elemanları odaları yenilenecektir.
13-Bilgisayar laboratuarlarının alt yapısı yenilenecektir.
14-Seramik atölyesi yenilenecektir. 
15-İnşaat Atölyesi, Motor ve Otomotiv Atölyesi yenilenecektir.