Çorum Eğitim Kültür Vakfı'nın (ÇEKVA) 2015-2016 eğitim-öğretim  yılı burs başvuruları  1 -15 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecektir. 
Başvurular, İstanbul ve Çorum merkezdeki vakıf şubelerine şahsen, internet üzerinden veya posta yoluyla yapılabilecek.
ÇEKVA'dan yapılan açıklamada; burs başvuruları hakkında şu bilgiler verildi:
"Çorum Eğitim Kültür Vakfı'nın (ÇEKVA) 2015-2016 eğitim-öğretim  yılı burs başvuruları  1 -15 Eylül 2015 tarihleri arasında www.cekva.org.tr adresli internet sitesi üzerinden gerçekleşecektir. 
İnternet üzerinden yapılacak başvuru yalnızca ön başvuru olup, zaman, iş gücü ve kağıt israfını önlemek amacıyla ön başvuruların incelenmesini müteakip, ön elemeyi geçen öğrencilere mesaj ve/veya e-mail gönderilerek, aşağıda belirtilen evrakları tamamlaması istenecektir.
Kesin değerlendirme; evrakların vakıf merkezlerine (İstanbul merkez ve Çorum temsilciliği) eksiksiz tesliminden sonra yapılacaktır.
(Kendilerinden mesaj ve/veya mail yolu ile evrak istenen öğrenciler belgelerini elden veya farklı illerde oturanlar için; belgelerin ıslak imzalı asıllarını (fax yada fotokopi olan belgeler kabul edilmeyecektir) İstanbul ve Çorum  adreslerine kargo ile de ulaştırabilirler)

ÇEKVA BURSUNA BAŞVURU ŞARTLARI
-Geçmiş yıllarda karşılıksız olarak verilen burslar 2015-2016 yılından itibaren kredi şekline dönüşmüştür. Bursiyerler, vakıftan alınan burs ayı kadar bursu, mezuniyetinden en fazla 2 yıl içinde başlamak üzere burs alınan ay adedi kadar (o günün rayiç bedeli üzerinden) vakfa geri ödeyecektir. 
-Çorum nüfusuna kayıtlı (farklı ilden olup, üniversite öncesi öğrenimini Çorum ve ilçelerinde tamamlamış olanlar, halen ailesi Çorum ve ilçelerinde ikamet edenler dahil),
-4 yıllık devlet üniversitelerinde okumaya hak kazanmış, (özel üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde sadece %100 burslu okuyan öğrenciler dahil)
-Başka bir kurumdan burs almayan (Başbakanlık ve KYK bursu hariç)
-Maddi desteğe ihtiyaç duyan ve
-Başarılı: Alttan hiç dersi olmayan öğrenciler ile; (bu öğrencilerde ortalama aranmayacaktır)  Alttan en fazla 1 dersten sorumluluğu olan ancak; not ortalaması 2.50'nin üzerinde olan öğrencilerin  başvuruları kabul edilecektir.

ÖN ELEMEYİ GEÇEN BURSİYER ADAYLARINDAN İSTENİLECEK BELGELER:
-İlgili Nüfus Müdürlüklerinden alınacak, aile fertlerinin bilgilerini gösteren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
-Nüfus cüzdan fotokopisi,
-Burs başvuru dilekçesi, (İnternet sitemizden indirebilirsiniz)
-Maddi durumu gösterir beyanname örneği , (İnternet sitemizden indirebilirsiniz)
-Senet Örneği (İnternet sitemizden indirebilirsiniz)  Burs başvuru şartları 1. maddesine göre ; Öğrencinin ve bir kefilin (Anne, baba, kardeş veya ödemeyi taahhüt edecek biri olabilir) imzası bulunan taahhütname (senet) 
 -Transkript, (Yeni kayıtlarda ve Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrencilerde transkript aranmayacaktır. Hazırlığı bitiren öğrenciler için sınıfını başarı ile tamamladığını gösterir belge)
- Öğrenci belgesi veya üniversite kayıt belgesi
 -1 adet vesikalık fotoğraf, 
- Ailede çalışanlara ait güncel gelir bildirimlerini gösteren belge (çalışanların bağlı bulundukları kurumlardan alacakları bordro , emekliler için sgk emeklilik hizmetlerinden alınacak emekli maaşını gösterir belge, serbest yada mevsimlik çalışanların vergiye tabi matrahı gösteren belge yada ortalama aylık gelirini gösteren onaylı belge)
Not: Bankalardan alınmış maaş dekontları maaş bildirim belgesi yerine geçmez.
 - Ayrıca ailede çalışmayanların da çalışmadığını belgelemesi gerekir. İşsizler için muhtardan işsiz olduğu, çalışmadığını gösterir onaylı yazı ya da sgk dan hizmet dökümü.
- Özel Üniversitede tam burslu okuyanların % 100 burslu okuduğunu gösterir belge.
  (%75, %50, %25  v.s burslu okuyan adaylar başvurma hakkına sahip değildir)
- Birinci dereceden şehit yakını olan var ise belgesi.
-Çorumlu olmayan fakat; lisans öncesi öğrenimini Çorum'da tamamlayanlar için Çorum'da okuduğunu gösterir okul diploması örneği
-%30 ve üzeri sağlık raporu olanların, rapor örneği
-İl veya İlçe Tarım Müdürlüğünden alınacak yıllık/aylık tarım gelir belgesi.
İstanbul Merkez: 
Kurbağalıdere Cad. Çelebi Apt. No:59 D:7 Hasanpaşa- Kadıköy/İSTANBUL
Tel :( 0216 ) 414 74 75 
Faks : (0216) 414 81 51
Çorum Şubesi: 
Yeniyol Mah. Sel Sokak
Büyük Çıvgın Ap. Kat 3 
No. 34/12 (Mevlana Oto Parkı Yanı)
ÇORUM
Tel:0364 225 41 98
Tel:0364 225 41 98