Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi öğrencileri, Çek Cumhuriyetinde sera ve organik tarımı inceledi.

Mehmetçik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Erasmus + Okul Ortaklıkları Programı çerçevesinde Çek Cumhuriyeti, Romanya ve İsveç ortak ülkeleri ile İzmir’deki Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesinin beraber yürüttükleri “Organic Food Production in Schools for Sustainability and Healty Future Generations" (Sağlıklı Gelecek Nesiller ve Sürdürülebilirlik İçin Okullarda Organik Gıda Üretimi) projesinin ortaklarından.

Okul bahçesine sera kuran ve açık alan bahçesi yapan öğretmen ve öğrenciler; çilek, domates, biber, marul ve salatalık, patlıcan, dereotu, maydanoz yetiştirerek yaşayarak öğrenme çalışmaları yaptı.

tarım konusunda seminer ve toplantılar gerçekleştirirken, gazete ve broşürler bastırıldı, Tarım Şenliği yapılarak halkın da katıldığı eğlence düzenlendi. Ayrıca proje ortaklarının çalışmalarının yerinde incelenmesi için İzmir, İsveç ve Romanya gezileri düzenlendi.

Projenin son etkinliği Çek Cumhuriyeti’nde yapıldı. Okul Müdürü İsmail Madan, proje yürütücüsü Ramazan Arslan, okul öğretmenlerinden Abdulhalik Kürşat Arık, Ahmet Şahin Şenöz ve 5 öğrenci geziye katıldı.

Proje kapsamında yarının büyüklerine, organik gıda üretimi, organik gıda üretiminin insan sağlığı açısından önemi anlatıldı. Sağlıklı beslenmek için organik gıda üretim ve tüketimini tanıtmak amacıyla Çek Cumhuriyeti çevresinde organik tarım yapan çiftçi ve seralar gezildi. Modern tarım uygulamaları, hayvan bakım evi, üniversitelerin hayvan ve bitki bölümleri tanıtıldı. Proje kapsamında Prag ve çevre şehirlerin tarihi ve doğal güzellikleri gezilerek ülkemizin tanıtımının yapılmasının ardından proje ortakları okullarına döndüler.