Çorum Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çanakkale ve Bursa’nın tarihi yerlerini gezdi.
Çorum Belediyesi’nin kültür gezileri kapsamında Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çanakkale ve Bursa gezilerine katıldı.
Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Halil İbrahim Aşgın, İşletme Yönetimi Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Fatih Şanöz ve Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Tuğba Gülen eşliğinde 80 öğrenci 15 Ekim Cumartesi akşamı Çorum’dan hareket eden 18 Ekim Salı sabahı tekrar Çorum’a döndü.
Gezi programı çerçevesinde önce Çanakkale şehitliğini ziyaret eden gezi kafilesi, gezi boyunca kara ve deniz savaşları hakkında rehberden bilgi aldı.
Pazar akşamı Bursa’ya geçen gezi kafilesi burada Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman ve Orhan Bey’lerin türbelerini ziyaret etti. Bursa Ulucamii’ni de ziyaret ederek buradaki hat örnekleri hakkında rehberden bilgi alan kafile, gezi programını tamamlayarak Çorum’a döndü.
Gezi hakkında bir açıklama yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, akademik çalışmalar ve kariyer gelişimi kadar öğrencilerin kişisel gelişimlerine de önem verdiklerini, aynı zamanda değerler eğitimi ile öğrencilerin tarih şuuru kazanmalarını, milli ve manevi değerlerimizi özümsemelerini eğitim-öğretimin önemli bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.
Öğrencilerin doğrudan katıldıkları, sosyal sorumluluk projelerinin ve yerinde eğitim çalışmalarının önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Işık, bu bağlamda bir grup öğrencilerini Çanakkale ve Bursa’nın tarihi yerlerine gönderdiklerini kaydetti.
"Türk tarihinin en önemli dönemeçlerinden birisi olan Çanakkale’de şehitlerimizi yâd ederek bilinçlenen, feyizlenen gençlerimiz ardından, dünyanın en büyük medeniyetlerinden birisi olan ve ataları tarafından kurulan Osmanlı Başkenti Bursa’nın tarihi ve manevi havasını teneffüs etmişlerdir" diyen Yrd. Doç. Dr. Işık, Bursa Ulu Cami’yi gören gençlerin ortaçağ teknolojisi ile inşa edilmiş olan bu eşsiz mimari eseri gezerken duygulanıp gururlanmamalarının ve özgüvenlerinin güçlenmemesinin düşünülemeyeceğini belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Işık, bu güzel etkinliğin sağlanmasında büyük katkılarından dolayı Çorum Belediyesi’ne, gezinin koordinasyonu ve sorumluluğunu üstlenen Yerel Yönetimler Programı Öğr. Gör. Halil İbrahim Aşgın’a, İşletme Yönetimi Programı Öğr. Gör. Fatih Şanöz’e ve Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğr. Gör. Tuğba Gülen’e teşekkür etti.