Çorum’da Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Sosyal çalışma programı katılımcıları ve yüklenici kurum yetkililerinin katılımlarıyla Çorum Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda Sosyal Çalışma Programı hakkında genel olarak bilgilendirme yapıldı.

İŞKUR Şube Müdürü Ercan Aktepe İş ve Meslek Danışmanları Fatih Aydoğan ve Duran Karaca’nın katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda Sosyal Çalışma Programı hakkında genel olarak bilgilendirme yapılarak programın işleyişi hakkında bilgilendirme yapılarak, öğrenciler ve yüklenici kurumun yetkilerinin soruları cevaplandırıldı.

İŞKUR Şube Müdürü Ercan Aktepe ve İş ve Meslek Danışmanları tarafından yapılan açıklamada, “Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin Ek 1. inci Maddesinde düzenlenen ve Sosyal Çalışma Programı Genelgesinde uygulama esasları belirlenen yeni aktif işgücü piyasası programımız Sosyal Çalışma Programı (SÇP) Üniversite öğrencilerinin kamu kurumlarının toplumsal faydası yüksek işlerine katılarak sosyal sorumluluk ve mesleki beceri kazanmaları esasına dayanmaktadır. Program kapsamında öğrencilere çalışma disiplini kazandırma, işbirliği içinde çalışma, kaynakları etkin kullanma, problem çözme, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etme, liderlik gibi mesleki hayatlarında gerekli olacak soft becerileri elde etmeleri temel hedeflerimiz arasındadır.”denildi.

Şube Müdürü Ercan Aktepe ise açıklamasında “Toplantıya katılan Hitit Üniversitesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü,Tarım ve Orman İl Müdürlüğü,İl Afad Müdürlüğü,Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,Gençlik Spor İl Müdürlüğü ,Gümrük Müdürlüğü,Ticaret İl Müdürlüklerinde çalışan program katılımcılarına bilgilendirme yapılarak, sosyal, kültürel ve mesleki açıdan desteklenmesine katkı sağlayacak içerikteki görev tanımları belirlenmiş ve nitelikli işlerde görevlendirilmişlerdir. Yapılacak işin yanı sıra SÇP’nin hedefleri ile uyumlu olarak, öğrencilerde ortak sorumluluk ve sosyal çalışma olgusunu oluşturacak uygun çalışma ortamlarında çalışmaları sağlanarak programlar amacına uygun şekilde devam ettirilmektedir.”dedi