Çorum Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, velilere liselere geçiş tercihleri hakkında uyarılarda bulunarak, “Velilerimiz öğrencilerin tercihini yaparken, lise tercih kılavuzunu iyi incelesinler ve okullarda bulunan danışmanlarımızdan destek alsınlar” dedi.

Buharaevler Semt Pazarında bugün düzenlenen Çorum Belediyesi Yaz Spor okulları açılış töreninde bir konuşma yapan Çorum Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, konuşmasında eğitimin öneminde bahsetti.

“Eğitimin yaşı ve mekanı yoktur” diyen Büyük, eğitimin 7’den, 70’e herkese ilgilendiren bir konu olduğunu ifade etti.

Eğitime verdiği desteklerden dolayı Çorum Belediyesi’ne teşekkür eden Büyük, “Okullarda eğitim gören çocuklarımız yaz okulları ile de eğitimlerine devam ediyor. Çorum’umuzun bütün kurumları eğitime destek için seferber olmuştur. Eğitime destek veren bütün kuruluşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Çorum Belediyemiz de her konuda eğitime destek veriyor ve vermeye de devam ediyor. Bu katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Zeki Gül’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda velilere, liselere geçiş tercihleri hakkında da tavsiyelerde bulunan Büyük,

“Liseye girişlerde sistem değişmiş durumda. 8. sınıf öğrencilerimiz artık yeni sistem olan merkezi sınavla liselere alınmaktadır. Öğrencilerimizin nereye gitmeleri noktasında yardımcı olabilmek adına her okulda danışman alanları oluşturduk. Velilerimiz öğrencilerin tercihini yaparken, lise tercih kılavuzunu iyi incelesinler ve okullarda bulunan danışmanlarımızdan destek alsınlar” dedi.