Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Bilim ve Sanat Merkezi’ni (BİLSEM) ziyaret etti.

BİLSEM yönetici, öğretmen ve öğrencilerle görüşerek yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgiler alan Büyük, Çorum Bilim ve Sanat Merkezi’nin Tübitak 4007 ve Tübitak 4004 projelerindeki başarılarından dolayı yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

Bilim ve Sanat Merkezi için öğrenci tanılama sürecinin de başladığını hatırlatan Büyük, “Bilim ve Sanat Merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel eğitim kurumlarıdır. Bu merkezlerde öğrenciler uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark ettirme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi/yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınıyorlar.” dedi.

BİLSEM’e alınacak özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için yapılacak değerlendirme sınavlarına, bu yıl ilkokul 1.2. ve 3. sınıf öğrencilerinin girebileceğini belirten BİLSEM yöneticileri ise “03-14 Aralık 2018 tarihleri arasında sınıf öğretmenleri tarafından teklif edilecek öğrenciler en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecektir.

Bakanlığın yeni düzenlemesiyle öğrenciler, elektronik ortamda tablet uygulaması ile sınava girecek. Halen 360 öğrenciye destek eğitimi veren Çorum BİLSEM'e, önümüzdeki yıldan itibaren tanılama yapılan her sınıf düzeyinde ayrı ayrı olmak üzere kontenjan dahilinde kazanan öğrenciler kayıt hakkı elde edebilecektir.

Sürecin takibi ve geniş bilgilenme için www.corumbilsem.k12.tr web adresini takip edebilirsiniz” şeklinde ifade ettiler.