Boğazkale Ortaokulu’nun ile 5 okul ile ortak olduğu AB Erasmus+ Programı KA229 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 2018 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan “2018−1−LT01−KA229−046991” numaralı “Surfing Our Roots Köklere Yolculuk” başlıklı projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında Boğazkale Ortaokulu öğrencileri Avrupa bulunan farklı ülkelerdeki okullarda deneysel ve gözlemsel çalışmalar yapacak.

Proje hakkında bilgi veren Boğazkale Ortaokulu Müdürü Fikret Gündoğdu, “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen, Türkiye’den Boğazkale Ortaokulu ve İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu, Litvanya (Raseiniu r. Girkalnio pagrindine mokykla), Yunanistan (3o 12Thesio Oloimero Dimotiko Sxoleio Amaliadas), Portekiz (Agrupamento de Escolas de Ponte de Lima) ve Hollanda (Oostvaarderscollege) okulları olmak üzere toplamda 6 okulun ortak olduğu, AB Erasmus+ Programı KA229 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 2018 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan “2018−1−LT01−KA229−046991” numaralı “Surfing Our Roots Köklere Yolculuk” başlıklı proje 28.682 Euro hibe ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilmiştir” dedi.

Gündoğdu açıklamasının devamında projenin amacı hakkında şu bilgileri verdi;

“Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen Erasmus+ Okul Ortaklıkları projeleri öğretmen ve öğrencilerimizin gelişimi için çok önemli bir fonksiyon oluşturmaktadır. Bu kapsamda Avrupa’nın farklı ülkelerindeki okullarda deneysel ve gözlemsel çalışmalar yapacak öğrencilerimizin soru sormalarını, araştırmalarını, üretmelerini ve buluş yapmalarını teşvik etmeyi, bu konulardaki yetenek ve ilgilerini ortaya çıkarıcı eğitim süreçlerine girmelerini hedefliyoruz.

Erasmus+ projesine okulumuzdan katılacak olan öğrencilerimizin hayatlarına olumlu anlamda katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Ayrıca “İnanıyoruz ki uluslararası projeler hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin eğitimlerinde kalitenin ve ufuklarının artmasına vesile olacaktır. Erasmus+ projeleri sayesinde pozitif bir okul iklimi oluşturmayı amaçlamakta ve bu sayede okulumuzdaki öğrencilerimizin başarı oranlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Yerinde yaparak yaşayarak öğrenmek, tanımak, tanıtmak ve bu birikimleri diğer paydaşlara aktarmak bu projelere ilginin artmasını sağlayacaktır. Projelerimizin verimli olabilmesi adına öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlikte çalışıyoruz. Bu sayede yaptığımız uygulamaları okul geneline yayarak, tüm öğrencilerimizin faydalanmasını sağlıyoruz. Hazırladığımız projeler sayesinde tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte oldukça faydalı işler başaracağımıza inanıyorum. Ülkemizi ve ilçemizi yurt dışında temsil etme olanağı bulunan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyoruz”

Boğazkale Ortaokulu öğrencileri ise bu projeye katılacakları için heyecanlı olduklarını ve yurt dışında alacakları 1 haftalık eğitimin kendileri adına büyük bir fırsat olduğunu, bu imkânı hazırlayan yönetici ve öğretmenlerine çok teşekkür ettiler.