Çorum Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen Bilimsel Yöntem Tartışmaları-III konulu etkinlik Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Etkinliğin açılışında konuşan Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, programda emeği geçen Enstitü personeline, katkı sağlayan öğrenci derneklerine ve katılımcılara teşekkür etti. Program hakkında bilgi veren Prof. Dr. Evkuran, iki gün sürecek olan etkinlikte toplam 24 bildiri sunulacağını, akademisyen sunumlarının yanı sıra bir de öğrenci paneli düzenlendiğini belirtti ve bildirilerin hakemlenme sürecinden sonra Enstitü dergisinin özel sayısında yayınlanacağını ifade etti. Akademisyenlerin bilimin doğası ve bilgi üzerinde düşünmeleri gerektiğini, başka bakış açılarına açık olmanın ve geniş düşünmenin bilim etiğinin bir gereği olduğunu vurgulayan Evkuran, bilimle uğraşan insanların hem gerçeğe hem de topluma karşı sorumlu olduklarını ve bunu tam bir dürüstlük ve açıklık içinde yerine getirmeleri gereğinin altını çizerek sözlerini tamamladı.

“İNSANLARIN BİRBİRİNE AÇIK VE DÜRÜST OLMASI GEREKİYOR”
Program kapsamında gerçekleştirilen konferansta Prof. Dr. Ahmet İnam konuşmacı oldu.
Prof. Dr. Ahmet İnam, Antik Yunan’dan itibaren bilgi üzerinde düşünüldüğünü, bunun insanlık için bitmeyen bir arayış olduğunu, ilkçağda Platon’un kurduğu Akademia’dan bu yana bilginin gerçekliği yansıtıp yansıtmadığı üzerinde durulduğunu belirterek, varlığı; bir bütün olarak kavramak, olup-biten hakkında tümel düşünmek ve sorgulamak denek olan felsefenin daima var olması gerektiğini ifade etti. 
Bilim insanının kibir ve her şeyi bilen bir tavır içinde olamayacağını, herkesin her an birbirinden bir şeyler öğrendiğini, o nedenle insanların birbirine açık ve dürüst olması gerektiğini anlattı. 
İnam, bilimin tek bilme tarzı olmadığını, şiir, sanat, müzik, spor, edebiyat yoluyla da bilinebileceğini de dile getirdi.
Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen konferansın sonunda Prof. Dr. Ahmet İnam’a ve programın sponsorluğunu yapan Language Centre sahibi Halil İbrahim Aşgın’a birer teşekkür belgesi takdim edildi.