Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ilk ve orta dereceli okullarda ihtiyaç sahibi 420 öğrenciye kaban yardımında bulundu.
Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorum Şube Başkanı Murat Beşikçi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Beşir Derneği Çorum şubesi olarak yaklaşık 3 ay önce faaliyete geçtiklerini belirterek, “Derneğimizin ismi olan Beşir, Müjde getiren, müjdeci anlamına gelen ve insanlara Allah'ın  nimetlerini, haber veren peygamberlerin bir sıfatıdır” dedi.
Derneğin amacının, kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan, istismara açık hale gelmiş mahzun ve mahcup gönüllerin müjdeleyicisi ve onların hamisi olarak hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüller ile buluşturmak, sosyal adalete ve kardeşliğe destek olmak, Hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde insanlara hizmeti nimet bilmektir. Kısaca nerede bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orda ve onlarla olmak olduğunu anlatan Murat Beşikçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Derneğimizin sloganı ‘Gönüller yapmaya geldik’ olup , bu çerçevede  Tümsiad (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) ile işbirliği yaparak ilimizdeki  ilköğretim çağındaki öğrencilerin ve ihtiyaç sahibi çocuklarımızın içinde bulunduğumuz kış mevsiminde üşümemeleri için bir kaban dağıtımı çalışması yapılmıştır. 
Tümsiad üyeleri ve hayırseverler tarafından temin edilen toplam 420 adet kaban ve 284 triko ve gömlek ilimizdeki çeşitli okullar aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıtılmıştır. Dağıtım öncesinde Tümsiad Çorum şube başkanı Ahmet Akın ve Beşir Derneği Çorum şube başkanı Murat Beşikçi tarafından İl Milli Eğitim Müdürümüz ziyaret edilmiş, ihtiyaç sahiplerinin bulunduğu okul isimleri alınmıştır. Ziyaret sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin tarafından yapılan çalışmadan dolayı her iki dernek başkanına teşekkür edilmiş ve bu tür çalışmaların devamının temenni edildiği dile getirilmiştir.”
Okul müdürleri tarafından bildirilen ihtiyaç sahibi öğrencilerin bedenlerine göre hazırlanan kabanlar tek tek poşetlenerek, dernek çalışanları tarafından bizzat okullara teslim edildiğini anlatan Beşikçi, kabanların yaklaşık 140 adeti köylerde, kalan 280 adeti ise il merkezinde dağıtıldığını açıkladı.
Beşikçi, dernek olarak bu çalışmalarında kendilerine güvenen, destek veren tüm hayırseverlere teşekkür etti.