Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mustafa A. Başbekleyen, “Bayramlar toplum hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Birlik beraberliğin en çok hissedildiği zamanlar olan bayramlar şefkatin merhametin en üst seviyeye çıktığı anlardır. Kurban bayramının ise ayrı bir önemi vardır Müslüman toplum ve birey hayatında. Kurban fedakarlığın, adanmışlığın ve nefsani arzuları yok edişin sembolüdür” dedi.
Başbekleyen, Kurban Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Başbekleyen’in kutlama mesajı şöyle:
Gündelik akıp giden hayatın içerisinde insanın hayatı hakkında sağlıklı düşünüp, değerlendirme yapması imkanı yoktur. Olağan akışın dışına çıkıp muhasebe yapabilir insan. Bayramlar bize bu imkanı sunmaktadır.
Kurban kesmek sadece hayvan kesmek değildir. Biz Müslümanlar kurbanla yakınlaştığımız Rabbimizin yardımıyla her türlü kötü düşünceyi de keseriz. Kendimizi terbiye ederiz. Bu yaklaşım toplumsal olarak da gerçekleştirmek Müslümanların görevidir.
Bu sene bayramımızı buruk kutluyoruz. Gerek Çukurca’da verdiğimiz şehitlerin Anadolu’nun değişik şehirlerine bayrağımıza sarılı olarak dağılan tabutları, gerekse Van depreminde kaybettiğimiz kardeşlerimizin acısı bayramımızı buruk idrak etmemize sebep oluyor. Kardeşlerimiz acı çekerken bizim bu acıyı hissetmememiz düşünülemezdi.Müslümanlar bir vücudun organları gibidir. Birisi rahatsızlanırsa diğerleri de bu rahatsızlığı hissederler.
Bize kötü gibi gözüken olaylarda da bazı hayırların saklı olduğu gerçeğini son yaşadıklarımızla bir kez daha anladık. Milletimizin bölgede yaşayan kardeşlerimizin acılarını hafifletmek için nasıl çırpındığını görmek, son zamanlarda bazılarının tereddüt ettiği kardeşlik duygularımızın olanca canlılığını bize göstermiştir.
Depremden sonra devlet organlarının ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Çaba gösteren herkese teşekkür ediyoruz Depremzede kardeşlerimizin soğuk kış günlerinde sıkıntılarını hafifletmek için yapılan çalışmaların ve yardımların mütemadiyen devam etmesini bekliyoruz.
Bu yaşananlardan çok net bir şekilde anladığımız diğer bir gerçekte terör örgütünün bölge halkını temsil etmediğidir.Terör odağı insanların acılarının sarılmaya çalışıldığı bu zor zamanlarda dahi eylemlerini sürdürmeye devam etmiştir.
Tüm bu duygularla Türküyle, Kürdüyle milletimizi oluşturan tüm unsurların Kurban Bayramını kutluyorum. Bu bayramın kardeşliğimizi perçinleyeceğine inanıyorum.Şehit yakınlarına ve depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin, özellikle genç öğretmen arkadaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum.