Çorum Başöğretmen Anadolu Lisesi’nde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla ‘Şühedanın İzinde Işığa Giden Yol’ konulu konferans düzenlendi.
Okul Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sosyal Bilimler Müdürü, Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık konuşmacı olarak katıldı.
Okul idareci, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı konferansta duygusal anlar yaşandı.
Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, konferansta yaptığı konuşmada “Bugün için insanımızın, özellikle gençlerimizin zaferden önemli dersler çıkarması gerekir. Zaferi iman ve inanç ile yoğrulmuş güçlü özgüven sağlamıştır. Fatih demek Hz. Muhammed sevdasıyla eşsiz naatlar yazabilecek kadar aşk ateşiyle kavrulmak ve sarsılmaz bir iman ile yoğrulmaktır. Eğer bugün sizler de bu hasletlere sahipseniz birer fatihsiniz ve Yeni Türkiye sizin sayenizde daha nice başarılara yelken açmış demektir” dedi.
Çanakkale Deniz Zaferine farklı bir bakış açısı getiren Işık, dönemin şartları, verilen şehitler ve İslam ruhunun sömürgeciliğe karşı verdiği mücadeleyi anlatarak salonu dolduran katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Programın sonunda söz alan okul müdürü Recep Yücel, “Zafer haftasında gençlerimizi ‘vatan sevgisi ve şehitlik’ konusunda bilgilendirip tarih şuuru kazandırmak amacıyla bu programı hazırladık.
18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla ‘Şühedanın Yolunda Işığa Giden Yol’ adlı konferansı için okulumuzu ziyaret eden Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” diyerek Işık’a çiçek takdiminde bulundu.