Çorum Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, 20 yıl önce Başbağlar katliamında ölenleri andı.
Alperen Ocakları’ndan yapılan açıklamada; “Aradan geçen 20 yıl boyunca bu konuyla ilgili her hangi bir adım atılmamasını esefle kınıyoruz” denildi.
Alperen Ocakları’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Bundan 20 yıl önce Erzincan’ın Kemaliye İlçesine Bağlı Başbağlar Köyünde bölücü örgüt PKK’nın saldırısıyla 33 masum vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. O dönem bir kısım çevreler tarafından bu saldırının Sivas Madımak olaylarına karşılık olarak yapıldığı gibi bir değerlendirmede bulunulmuştu. Sivas olayları ile ilgili hukuki süreç işletilmesine rağmen Başbağlar katliamı adeta faili meçhul olarak bırakılmıştır. Sivas'ta ölenler de bizim insanımızdı Başbağlar’da ölenler de…
Büyük gazetelerin büyük köşe yazarları, kendilerini bu ülkenin aydın insanı niteleyenler bugün nerdesiniz? Bu ülkede AB’ye uyum yasaları çerçevesinde idam cezasını kaldıranlar ülkeye en büyük zararı verdiklerinin ne zaman farkına varacaklar? Aradan geçen 20 yıl boyunca bu konuyla ilgili her hangi bir adım atılmamasını esefle kınıyoruz.
Bu vesile ile Başbağlar’da katledilen insanlarımıza Allah'tan rahmet diliyor terör nedeniyle canı yanan bütün vatandaşlarımızın acılarını yüreklerimizde hissediyoruz. Başbağlar bu asil milletin acısıdır. Başbağlar yüreklerin yandığı Sivas olaylarının kurbanıdır. Başbağlar unutturulmaya çalışılan bir katliam olmayacak hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız...”