Seminer öncesinde konuşan Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, sağlıklı beslenmenin ve temizliğin sağlıklı yaşamda önemli olduğunu vurguladı. Okul olarak öğrencilere hijyenik şartlarda hizmet sunmaya çalıştıklarının altını çizen Özçakır, anne ve babaların da bu konuda hassas davranması gerektiğini belirtti.

Ayrıca 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde çocukların gelişimlerini, ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak onları sportif ve sanatsal kurslara yönlendirdiklerini belirten Özçakır, seminere başlamadan önce okul rehberlik öğretmenlerine teşekkür ederek "Sizler de bu tür eğitim faaliyetlerine katılarak bizleri yalnız bırakmıyorsunuz ve çocuklarınıza değer veriyorsunuz. Hepinize hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

Okul Rehberlik öğretmenlerinden Nur Kalaycı Tengiz öğrenci başarısında rol oynayan faktörleri anlatırken Caner Turan verimli ders çalışma ve aile üyelerinin yapması gerekenleri anlattı. Seminer sonunda velilere katılımlarında dolayı teşekkür eden Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, gerçekleştirdikleri seminerden dolayı okul rehberlik öğretmenlerine teşekkür ederek çiçek takdim etti.