Çorum Merkez Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Haşim Eğer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Okul Müdürü Orhan Avcı, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı´nın bu sene birincisini düzenlemiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Fuarımızda 12’si araştırma, 11’i de araştırma-geliştirme olmak üzere toplam 23 projeyi gerçekleştiren öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Bilim Fuarının açılışında İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Geçen sene 24 tane olan TÜBİTAK Fuarımız bu sene 111 oldu. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını diliyoruz. Emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum” dedi.

Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına katılan davetliler projelerin yer aldığı stantları gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldılar.