Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İskilip’te bir dizi ziyarette bulundu.

İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muammer Cengil, Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı’nın da eşlik ettiği ziyaretler de Alkan ilk olarak İskilip Kaymakam V. Harun Reşit Han’ı ziyaret etti.

Hitit Üniversitesinin ve İskilip Meslek Yüksekokulunun mevcut durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Rektör Alkan, vekâleten İskilip Kaymakamlığı görevini yürüten Harun Reşit Han’a hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar diledi.

Yükseköğretim kurumlarının ülkemiz için önemli olduğunu ifade eden İskilip Kaymakam V. Harun Reşit Han da yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek başta Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

ALKAN, ÇATMA İLE GÖRÜŞTÜ

Alkan daha sonra beraberindekiler ile birlikte İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’yı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette yakın bir zamanda başlayacak eğitim öğretim yılında İskilip Meslek Yüksekokuluna alınacak öğrenciler ve Hitti Üniversitesi ile ilgili genel değerlendirmeler yapıldı.

Üniversitenin göz bebeği meslek yüksekokullarından birisi olan İskilip Meslek Yüksekokulunun 2011 yılında sadece 19 öğrenciye sahip olduğunu ifade eden Rektör Alkan, bugün gelinen noktada bünyesinde barındırdığı çok sayıdaki bölümde bulunan 500’ün üzerindeki öğrenciye alanında yetkin, nitelikli öğretim elemanları tarafından son derece kaliteli bir eğitim verildiğini vurguladı.

RektörAlkan, İskilip MYO’da gerçekleşen bu büyüme sonucunda fiziki mekanımızın yetmediğini ve bunun üzerine yeni bir bina yapımının gündemlerine geldiğini söyledi.

Bu süreçte Üniversitenin pek çok alanda fiziki eksikliği olduğunu dile getiren Rektör Alkan, ilçelerin de çok önemli olduğunu ve olağanüstü destek verilmeye çalışıldığını ifade ederek, İskilip MYO için İskilip halkından, iş adamlarından bu binaların yapılması konusunda destek talep ettiğini ve bu talebin de çok kısa sürede karşılık bulduğunu belirtti.

Alkan, İskilip Belediye Başkanı’nın Üniversiteye güzel bir kampüs alanı tahsis ettiğini ve binanın kaba inşaatının yapım sürecini üstlendiğini belirterek “Başta İskilip Belediye Başkanımız Recep Çatma olmak üzere emeği geçen tüm hayırseverlerimize, iş adalarımıza, İskilip halkına ve gönüldaşlarına bu anlamda teşekkür ediyorum. Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından bütçemize bu inşaatı aldırıp para temin etmemiz bu sene itibari ile gerçekleşebildi. Yapılan çalışmalarımızın neticesinde binamızın geri kalan kısmının yapılması ile ilgili ihale süreci başlamış olup Eylül ayının başında inşallah ihalesinin tamamlanacağını ön görmekteyiz. İyi bir müteahhidin bu çalışmayı üstlenmesi halinde önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacağını ümit ettiğimiz ek binamızla beraber çok daha iyi fiziki imkânlarda, kalitemizi daha çok arttıracak çalışmalara imza atacağımıza ve yeni bölümlerle beraber 1000’in üzerinde öğrenciye ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyoruz.”

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma da İskilip Belediyesi olarak her zaman Hitit Üniversitesi’ne ve İskilip MYO’ya destek vermeye hazır olduklarını ifade ederek, katkı ve desteklerinden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.

İSKİLİP HEM’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Rektör Prof. Dr. Alkan daha sonra, İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezini de ziyaret etti.

İskilip Halk Eğitim Merkezi’nin ününün ilçe ve il sınırlarının dışında tüm Türkiye’ye yayıldığını ifade eden Rektör Alkan, göreve geldiği günden bu yana iki kurum arasında kurulan çok yakın bir işbirliği içerisinde çalışmalar yapıldığını belirterek, bu çalışmaların hem Çorum’a hem de pek çok kişinin istihdamına yönelik katkı sağladığına inandığını vurguladı.

Alkan, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezi ile bir devlet kurumu olan Hitit Üniversitesi’ninn pek çok ortak çalışmayı gerçekleştirmeye devam edeceğine olan inancının tam olduğunu ifade ederek, başarılarından dolayı başta İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Merkez bünyesinde yapılan çalışmalar ve ileriye dönük planlanan projeler hakkında bilgiler veren İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Faruk İmal ise Üniversite ile işbirliği içerisinde hareket etmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirterek ziyaretlerinden dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.

KARASU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Rektör Prof. Dr. Alkan son olarak, Çorum’da görev yapmakta iken İskilip İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Erol Karasu’yu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Alkan yapmış olduğu ziyarette, “Memleket sevdalısı, ülkesine hizmet etmeyi ibadet olarak addeden ve Çorum’da iken pek çok başarılı çalışmasına şahit olduğumuz Erol Karasu’nun Emniyet Müdürü olarak İskilip ilçemize gelmesi bizim açımızdan çok sevindirici. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskilip İlçe Emniyet Müdürü Erol Karasu da nazik ziyaretlerinden dolayı Rektör Alkan’a teşekkürlerini iletti.