Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi’nde bu yıl ilk kez hayata geçirilen HİTÜ Anne Üniversitesi’ni ziyaret ederek anne ve anne adayı öğrencilerle bir araya geldi.

Anne ve anne adayları ile öğrenciler ile bir toplantı yapan Rektör Alkan, “İlimizin tek üniversitesi olan Hitit Üniversitesi’nin sadece yükseköğretimde değil toplumun her kesimiyle beraber olması en çok arzu ettiklerimden bir tanesiydi” dedi.

Üniversitelerin topluma tamamen hizmet edebilir hale gelmesi ve sahip olduğu bilgi birikimini en üst düzeyde bulunduğu il başta olmak üzere ülkesine aktarmasının gurur ve keyif verici olduğunu vurgulayan Alkan, “Bu anlamda sizlerin aramızda faaliyetleri yapmanız gurur verici. Çünkü bu üniversite hepimizin üniversitesi. Sizlerden bizim de öğrenecek çok şeyimiz var. Bilgi üretme ve bilginin insanlara sunulması anlamında toplumun en üst kesimi, lokomotifi üniversiteler. Böylesi büyük bir hazinenin de sizlere verecek pek çok şeyi olduğu düşüncesiyle HİTÜ Anne Üniversitesi’ni başlattık. Çorum’un önemli bir kurumunun Çorum’un en önemli insanları olan anne ve anne adaylarına elini değmesi son derece önemli. Bu tablodan dolayı da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullanan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Anne” kavramının büyük önem arz ettiğinin altını çizerek “Toplumu şekillendiren sizlersiniz. Anne ne ise aile o, aile ne ise toplum o. Buna kalpten inanarak bu etkinliği gerçekleştiriyoruz” dedi.

Rektör Alkan, konuşmasının sonunda tüm katılımcılara verimli, keyifli ve güzel bir etkinlik geçirmeleri temennisinde bulunarak başarılar diledi.