Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Bölüm Başkanları Yrd. Doç. Dr. S. Öznur Sakınç ve Öğr. Gör. H. Murat Özelli ile Bölüm Öğretim Elemanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte Meslek Yüksekokulu Harita ve Kadastro Programı öğrencileri ile bir araya geldi.
Rektör Prof. Dr. Alkan, etkinliğe katılan öğrencilere haritacılığın insanoğlunun hayatında hep büyük bir önem taşıdığını, insanlığa hizmet eden hemen her projenin harita çalışmaları ile başladığını ifade etti. Teknolojideki gelişmelerin mesleklerine olumlu yönde büyük katkılar sağladığını, bunun sonucunda artık haritacılığın klasik anlamdan çıkıp modern farklı bir yapıya ve bakış açısına sahip çok yönlü ve hemen her mesleki disiplinle etkileşime sahip bir yapıya dönüştüğünün altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerin de bu gelişmeleri iyi yorumlamaları ve buna göre kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini ifade etti.
 Son dönemlerde özellikle uydu bazlı konum belirleme sistemleri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Lazer Tarama, Mühendislik Ölçmeleri gibi konularda öğrencilerin kendilerini daha iyi yetiştirmeleri gerektiğini anlatan Alkan, bu gelişmeleri takip etmeleri sonucunda çok daha nitelikli ve büyük mesleki projelerde yer alabileceklerini önemle vurguladı.
Öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Rektör Prof. Dr. Alkan, MYO’daki öğrencilerimizin iyi bir eğitim alabilmesi için Rektörlük olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, gerekli olan altyapı ve imkânlara sahip bir bölümde eğitim görebilmeleri için gerekli her türlü cihaz, yazılım ve diğer tüm desteklerin verildiğini ve verilmeye de devam edileceğini de sözlerine ekledi.