Çorum Yeşilay Şubesi ve Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü iş birliği ile “Benim Kulübüm Yeşilay” projesinin okullar kapsamındaki etkinliği Albayrak İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Dördüncü sınıfların yer aldığı etkinlik kapsamında üniversite öğrencileri derslere girerek ilkokul öğrencilerine Yeşilay’ı tanıtıcı bilgiler verdiler.

18 üniversite öğrencisi Yeşilay gönüllüsü, sabah saatlerinden başlayarak derslere iştirak ettiler.

Dört ders boyunca çeşitli etkinlikler, sunumlar ve oyunlar ile ilkokul öğrencilerine Yeşilay’ı anlatmaya çalıştılar. Öğleden önceki son ders saatinde ise hem ilkokul hem de Yeşilay gönüllüsü öğrencilere katılım belgeleri verildi.

İlkokul öğrencileri tarafından büyük bir coşku ile karşılık bulan Yeşilay etkinliğinin ilkokul öğrencilerinde bu derece heyecan ve mutluluk yaratması hem okul, Yeşilay Şubesi yetkilileri, gönüllü üniversite öğrencileri hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Yeşilay Çorum Şubesi Başkanı Dr. Türker Ejder, Hitit üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Yeşilay gönüllüsü öğrenciler, aynı bölümden Öğretim Görevlisi Canan Uğurdağ, gönüllü öğrenci lideri Arif Tunceli ve Yeşilay şubesi yetkililerinden Şükriye Demirel ve Bedia Sağlamkaya koordinesinde yürütülen çalışmanın sonunda ise Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Yeşilay Çorum Şubesi başkanı Dr. Türker Ejder’in katılımıyla üç yıllık bir protokol imzalandı.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, konuşmasında bundan sonra Yeşilay için hep birlikte çalışacaklarını ve bundan sonra da birlikte pek çok iş yapacaklarını belirterek bu etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Yeşilay Çorum Şubesi başkanı Dr. Türker Ejder ise Yeşilay gönüllüsü gençlerin bugün ilkokul öğrencileriyle gerçekleştirdikleri bu güzel ve anlamlı etkinliğin devamının geleceğini, bu vesile ile ilkokul öğrencilerinden bundan sonraki hayatlarında da Yeşilay gönüllüsü olarak bu projeye destek olmalarını istediğini belirterek, katılım sağlayan herkese teşekkürlerini bildirdi.