Liselere sorumluluk sınavları okulun açıldığı ilk hafta gerçekleştirilecek. 
Sorumluluk sınavlarının, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılacağı bildirildi. Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:
"Liselerimizde sorumluluk sınavları okulların açıldığı ilk hafta(9-13 Eylül) içerisinde idarenin belirlediği günlerde yapılacaktır, sorumluluk sınavlarına girecek öğrencilerimizin okullarından bu sınavların hangi günlerde yapılacağını öğrenmesi ve sınavlara girmesi gerekmektedir.Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır. Kalfalık sınavında başarısız olan öğrenciler ise ilk sorumluluk sınavı döneminde beceri sınavı esaslarına göre yeniden kalfalık sınavına alınır.  
 Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.
 Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır."