Eğitim Sen Çorum Şube Yürütme Kurulu tarafından ODTÜ’deki saldırılarla ilgili olarak yapılan açıklamada “ODTÜ`de yaşananlar, AKP`nin yarattığı korku imparatorluğuna karşı direnen, memleketlerine ve üniversitelerine sahip çıkan gençlerden korkusunun göstergesidir” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Önceki günlerde ODTÜ`de güvenlik güçlerinin demokratik haklarını kullanmak isteyen öğrencilere karşı aldığı tutumu bütün Türkiye izledi. Öğrencilere yönelik bu saldırı aslında bilimsel, demokratik ve kamusal üniversite isteyenlere saldırıdır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
AKP, YÖK`ü piyasanın yeni ihtiyaçlarına göre restore ederken, YÖK`ün yetkili ağızlarından artık üniversitelerde öğrencilerin de söz sahibi olacağı bir dönüşümün gerçekleşeceği masalları anlatılırken, AKP`nin neoliberal otoriter yönetim anlayışı içinde şiddet araçlarını sonuna dek kullanmaktan bir an bile vazgeçmeyeceği ayan beyan ortaya çıkmıştır. 
Olaylardan sonra hükümet yetkililerinin ODTÜ`de polis şiddetini kınamak için ders yapmayan öğretim elemanlarına karşı "Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorsa onlara yazıklar olsun." demesi demokrasi açısından tam bir talihsizliktir. 
ODTÜ`de yaşananlar, AKP`nin yarattığı korku imparatorluğuna karşı direnen, memleketlerine ve üniversitelerine sahip çıkan gençlerden korkusunun göstergesidir.
 Bizler eğitim ve bilim emekçileri olarak üniversiteyi savunan ve demokratik hakkını kullanan öğrencilerimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Totaliterliğin, muhafazakârlığın, piyasa odaklı yönetim anlayışının olduğu yerde özgür bilimden bahsedilemez. Bu mücadele özgür bilim, demokratik, kamusal üniversite mücadelesidir. Bu nedenle, Eğitim Sen olarak, ODTÜ`nün tüm bileşenlerinin yürüttüğü bu mücadelede yalnız olmadıklarını belirtiyoruz”