Aile Danışmanlığı Temel Eğitimi Anitta Otel’de 81 ilden 180 Mesleki Personelin katılımıyla başladı. Aile kurumunun korunması adına bakanlığın üzerine düşen görevi daha etkin ve verimli yerine getirmek için düzenlenen "Aile Danışmanlığı Temel Eğitimi" Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Meriç Ünver ile Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ali Çevik'in açılış konuşmaları ile başladı.

Açılışa İl Müdürü Yahya Çoban, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ömer Tök ve İl Müdür Yardımcıları da katıldı.Programın bir hafta süreceği belirtildi.

Programda, “Aile kurumu, toplumun en doğal ve temel birimi olup toplum ve devlet tarafından korunma hakkına sahip olduğu hususu İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi başta olmak üzere evrensel düzeyde kabul gören birçok insan hakları metninde yer almaktadır. Toplumumuzda tarih boyunca kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarmadaki doldurulamaz yeri çok iyi bilinmekte ve aile kurumun değeri her zaman bilinmektedir. Bu doğrultuda Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü birçok alanda çeşitli faaliyetler ve eğitimler düzenlemektedir.

Böylece eğiticilerin bu alanda çalışmaya başlamasıyla Aile Danışmanlığı hizmeti daha da yaygınlaşacaktır” ifadelerine yer verildi.