2018-2019 yılı Eğitim ve Öğretim yılı tamamlandı. Tüm Türkiye’de olduğu Çorum’da da karne heyecanı yaşandı. Çorum’da 468 okulda eğitim gören 94 bin 558 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Çorum’da 27 anaokulu, 187 ilkokul, 149 ortaokul ve 105 ortaöğretim kurumu olmak üzere toplam 468 okulda eğitim ve öğretim gören 94 bin 558 öğrenci karnelerini almak üzere bugün son kez okula gittiler.

2018-2019 yılı Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi neden ile Merkez Mukadder Akaydın İlkokulunda karne töreni düzenlendi.

Törene Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve protokol üyeleri de öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin halk oyunu gösterisi ile başlayan programda, ardından öğrenciler seslendirdikleri şiirlerle beğeni topladı.

Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

Karne töreninde konuşan Mukadder Akaydın İlkokulu Müdürü Ahmet Çek, öğrencilere tatilde yapmaları gerekenleri anlattı, ailelere de tavsiyelerde bulundu.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da Çorum Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik açılan yaz kursları hakkında bilgiler vererek, ailelere tavsiyelerde çağrı yaptı.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel de konuşmasında öğrencilere ve velilere mesaj verdi.

Tören sonunda Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Aşgın ve protokol üyeleri öğrencilerin karnelerini dağıtarak, sevinçlerini ortak oldular.