2018-2019 eğitim öğretim yılı tüm Türkiye'de olduğu gibi Çorum'da da bugün başladı. Üç aylık yaz tatilinin ardından Çorum'da 481 okulda 92 bin 800 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen programa; Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ak Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, bazı daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Ebediyete intikal eden şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende sırasıyla Ertuğrul Gazi İlkokulu Müdürü Tekin Çınar, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu ile Vali Necmeddin Kılıç birer konuşma yaptı.

Ardından ilkokul öğrencileri, günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli şiirler seslendirdi.

Okulun folklor ekibinin halk oyunları gösterisi ile devam programda; Vali Necmeddin Kılıç ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğretmenler ve öğrenciler ile bir süre görüştü.

Öğrencilere kitap ve oyuncak dağıtan protokol, yeni eğitim yılının hayırlı-uğurlu olmasını temenni etti.

Ortaokul öğrencileri ise, uzun bir aranın ardından ayrı kaldıkları okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. Bazı öğrenciler ise ayrı kaldıkları arkadaşlarına sarılarak özlem giderdi.