Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sosyal Güvenlik Programı Öğrencileri ve Bölüm Öğretim elemanları 15 Temmuz Şehitleri Müzesi’ni ziyaret etti.

15 Temmuz Şehitleri Müzesi’ne gerçekleştirilen ziyarete, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Mustafa Ceylan ve Dr. Öğretim Üyesi Güngör Karakaş, Sosyal Güvenlik Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Ercan Onay ve Sosyal Güvenlik Programı öğrencileri katıldı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanlarına Müze Yöneticisi Bilgehan Geniş eşlik ederek, müze hakkında detaylı bilgiler verdi.

15 Temmuz Şehitlerimizin anısının yaşatıldığı bu müzede, öğrenciler 15 Temmuz Hain Darbe girişimi günü yaşananları anlatan fotoğraf sergisini gezdi.

Ayrıca müzede, 15 Temmuz Günü Vatanı uğruna gözlerini kırpmadan şehit olan 12 şehidimiz; Şehit Erol Olçok, Şehit Ömer Halisdemir, Şehit Ali Karslı, Şehit Emin Güner, Şehit Mustafa Avcu, Şehit Ali Alıtkan, Şehit Mehmet Kocakaya, Şehit Abdullah Tayyip Olçok, Şehit Yakup Kozan, Şehit Mustafa Özgür Karasakal, Şehit Mustafa Solak, Şehit Osman Arslan ve Şehit Akif Kapaklı’nın bal mumu heykellerinin ve özel eşyalarının bulunduğu sergiyi gezdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, öğrencilere müze konferans salonunda FETÖ yapılanması ve 15 Temmuz süreci hakkında bir sunum yaptı.

Işık, “Yaklaşık kırk yılı aşkın bir sürede devletin kurumlarına sızan FETÖ’nün zamanla küresel güçlerle kirli ilişkiler üzerinden bir ihanet ve hıyanet projesine dönüştüğünü ve nihayet bu çirkin ve kanlı yüzünü 15 Temmuz gecesi bütün çıplaklığı ile açığa vurduğunu kaydetti. Işık, 15 Temmuzda hedeflenenin bir darbeden çok daha fazlası olduğunun altını çizerek asıl amacın Türkiyenin işgal ve paylaşım projesi olduğunu belirtti. 15 Temmuz gecesinin karanlığını aziz milletimizin feraset, basiret ve cesareti aydınlığa dönüştürmüştür diyen Işık, Cumhurbaşkanımızın davetiyle birlikte sel olup sokakları dolduran milletin evlatlarının canları, kanları pahasına hainlere dur dediğini kaydetti. 249 şehidimizin canları, 2196 yaralı gazimizin kanları, binlerce vatan evladının kahramanca direnişi ile devletimizin bekası milletimizin birlik ve bütünlüğünün korunduğunu anlatan Işık, gençler bu şehit ve gaziler arasında sizler gibi üniversite hatta lise öğrencileri de vardı diyerek örnekler verdi. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için elimizdeki en büyük sermaye milli birlik ve bütünlüğümüzdür diyen IŞIK, gençlere bunu korumak için siyasi düşüncelerimiz, dünya görüşlerimiz, inançlarımız her ne olursa olsun milli ve manevi değerlerimiz etrafında sevgi ve hoşgörü ikliminde kenetleneceğiz. Bu ziyaretin gerçekleştirilmesinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak bizleri karşılayan, samimi ve içtenlikle ağırlayan 15 Temmuz Şehitleri Müzesi Yöneticisi Sayın Bilgehan Geniş’e teşekkür ederim.” dedi.