Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Koordinatörü Erdal Karslı, 10-15 TL arasında yapılacak bir bağışın bir öğrenciye burs sağlayacağını ve öğrencinin hayatını kolaylaştıracağını ifade etti.
Dün ÇEKVA Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Koordinatörü Erdal Karslı, ÇEKVA’nın öğrenciler için önemine dikkat çekti. ÇEKVA’nın nesiller boyu bırakılacak büyük bir değer olduğunu anlatan Karslı, yeni projelerinden bahsetti. 10 - 15 TL gibi küçük bir rakamla bir öğrenciye burs sağlanabileceğini belirten Karslı, burs başvurularının 1-15 Eylül tarihleri arasında yapılacağını da yineledi.
Karslı, “ÇEKVA Çorum’da nesiller boyu bırakılacak en büyük değerlerden birisi. Bu mirasa sahip çıkılmasını istiyoruz. İllerin marka değeri kaliteli insanlarıyla özdeştir. ÇEKVA kaliteli insanlara yatırım yapan bir sivil toplum kuruluşudur. Bunun devamı da toplumun, iş adamlarının ve hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle devam edecektir. Bizim bir projemiz de her apartmanda bir öğrenciye burs sağlamak.
Her daire başına 10-15 TL’ye bir öğrenci okutmak mümkün. Bu kadar küçük bir meblağ ile öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırmak güzel bir duygu. Bizler bizlere yapılan bağışlar konusunda çok hassasız. O kadar hassasız ki, paraya elimizi değmiyor, yatırılan bankadan, yatacak olan bankaya havale ediyoruz. Bu yıl en az bin civarında öğrencimize burs sağlamayı düşünüyoruz. Burs başvurularımız 1-15 Eylül arasında yapılacaktır. Öte yandan bize bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız, Halkbank Kadıköy Şubesi’nden TR980001200914000016000024 nolu iban numarasından bağışlarını yapabilirler” diye konuştu.