Konferans 10 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’de Çorum Belediyesi Turgut Özal İş Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Eğitim İş MYK Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer’in oturumu yönetciliğini üstleneceği konferansa konuşmacı olarak Eğitim İş Sendikası Kurucu Başkanı Niyazi Altunya katılacak.

Eğitim İş Çorum Şubesi Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada; ‘Demokrasi ve insan hakları bilinci oluşmadan, demokratik bir yönetimin kurulması olanaksızdır, bizlerde bu bilinç ve kaygı ile benzer etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz, 

Sendikamız her alanda olduğu gibi insan hakları ve demokrasi konusunda da bilgilendirme görevini sürdürmektedir. Sendikaların doğal görevi olan demokrasi ve insan hakları mücadelesinin dayanağı olan bilgilendirme sürecine katkımız ve bilgiye dayalı hayatı değiştirme, insana yaraşır bir dünya kurmak için aklı ve paylaşımı büyütme çabamızı sürdürüyoruz. Demokrasi ve insan hakları talebi bir icazet meselesi değil mücadele ve bilinç sorunudur. 10 Aralık Cumartesi günü saat 14.00 de Turgut Özal İş Merkezi toplantı salonunda ilk kurucu Genel Başkanımız Niyazi Altunya'nın katılımlarıyla gerçekleştireceğimiz "Demokrasi ve İnsan Hakları Paneli"ne tüm dostlarımızı bekliyoruz.

NİYAZİ ALTUNYA KİMDİR? 
Eğitimci-yazar. 1 Nisan 1942, Hacıahmetler köyü / Sütçüler / Isparta doğumlu. Isparta  Gönen İlköğretmen Okulu (1962), Gazi Eğitim Enstitüsü Eğitim Bölümü (1968), Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (1970) mezunu. AÜ Eğitim Fakültesinde yüksek lisansını (1981), aynı üniversitenin Siyasal Bilgiler Fakültesinde (1990) doktorasını tamamladı.
Mesleğine Hakkâri‘nin eski adı Kotranis olan Ördekli köyünde ilkokul öğretmeni olarak başladı (1962). Çok sayıda okulda öğretmenlik, müfettişlik; Gazi Eğitim Enstitüsünde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Değişik fakültelerde kısa süre Anayasa Hukuku ve Öğretim Yöntemleri dersi verdi. 1993’te emekli oldu.  1990-95 yılları arasında Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanlığı yaptı.