Afacan mesajında, “Trafik kazaları, ülkemizde her yıl binlerce can kaybına ve yaralanmaya neden olmaktadır. Bu kazaların büyük bir kısmı, insan hatası ve dikkatsizlik sonucu meydana gelmektedir. Bu nedenle, trafik kurallarına uymak ve dikkatli araç kullanmak, kazaları önlemenin en önemli yollarından biridir”dedi.

“Kazaların önlenmesi kadar, kazalarda yaralanan kişilere ilk yardımda bulunabilmek de hayati önem taşımaktadır” diyen Afacan, “İlk yardım, yaralıların yaşamlarını kurtarabilir veya kalıcı sakatlık kalmalarını önleyebilir. Bu nedenle, tüm vatandaşlarımızın temel ilk yardım bilgisine sahip olması ve gerektiğinde bu bilgiyi kullanabilmesi önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan 2 Türkiye Şampiyonluğu Zübeyde Hanım Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan 2 Türkiye Şampiyonluğu

Erol Afacan, “Çorum Eczacı Odası olarak, trafik kazalarının önlenmesi ve ilk yardım bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak için her zaman çalışıyoruz. Bu amaçla, eczanelerimizde ilk yardım konusunda eğitim veriyor ve halkımızı trafik kurallarına uyma konusunda uyarıyoruz. Bu vesileyle, tüm sürücülere dikkatli ve bilinçli araç kullanmalarını, yayalara ise trafik kurallarına uymalarını ve karşıdan karşıya geçerken dikkatli olmalarını rica ediyorum. Ayrıca, tüm vatandaşlarımızı da temel ilk yardım bilgisini edinmeye ve gerektiğinde bu bilgiyi kullanmaya davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: Merve Kayış