Çorum’un elektrik dağıtım hizmetlerini yapan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Dodurga İlçesi’nde bulunan işletme ofisini kapattı.

YEDAŞ Dodurga İşletmesi’nin kapısına kilit vurulurken, camına ise, “Değerli Müşterilerimiz; abonelik vb. işlemlerinizi Oğuzlar, Osmancık ve Merkez işletmelerden yaptırabilirsiniz” yazısı asıldı.

Her türlü hizmetin vatandaşın ayağına gittiği ve rekabet ortamında da kurum veya kuruluşların müşteri kazanabilmek için büyük kolaylıkları sağladığı günümüzde, bölgenin tek elektrik satan kuruluşu olan YEDAŞ’ın böyle bir tutum içerisinde olması ilçe halkının tepkisini çekiyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, YEDAŞ İl Koordinatörü ile konuyu defalarca görüştüğünü ve kapatma kararının insanları sıkıntıya sokacağını anlattığını hatırlattı.

Kendisinin diğer iki ilçede kendilerine ait tapulu işletme şeflik binalarının olduğunu beyan ederek, Dodurga’da binaları olmadığı için böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını söylediğini açıklayan Başkan Aydın, kendilerine belediyeye ait binada gerekirse kirayı formalite bir rakama çekebileceklerini belirtmesine rağmen koordinatörün bu teklifini hiç dikkate almadığını ileri sürdü.

Saçma sapan bir gerekçe ile YEDAŞ’ın işletme şefliğini kapatmasının Dodurga’ya yapılan bir haksızlık ve ilçe halkına zulüm olduğunun altını çizen Başkan Aydın, bir başka önemli konuya daha dikkat çekerek, “Ayrıca Dodurga ADL yeraltı kömür işletmesinden dolayı ilçenin elektrik arızalanmasının ve anında müdahale edilmediğinde çok büyük can kayıpları olabileceğini belirtmeme rağmen hiçte oralı olunmadı. Allah korusun bu şekilde bir olay meydana gelirse bugünden söylüyorum sorumluluk YEDAŞ Çorum koordinatörlüğünündür” dedi.

Yaşlı bir nüfusa sahip gün geçtikçe Kömür işletmesinden dolayı göç alan Dodurga’ya ikamet etmeye gelen her bir kiracı veya yaşlı insanların hizmet almak için iki ilçeye veya il merkezine yönlendirilmesini anlamakta güçlük çektiğini vurgulayan Aydın, YEDAŞ’a abone olabilmek veya her hangi bir işlem için insanların başka yerlere yönlendirilmesinin de insanların yapılan bir zulüm olduğunu ifade etti.

İlçede kaza, afet ve başka etkenlerden dolayı devrilen veya kırılan orta refüj aydınlatma direkleriyle ilgili de YEDAŞ’ın sorumlu olmasına rağmen hiçbir çalışma yapmadığını söyleyen Başkan Aydın, şuanda çok sayıda orta refüj aydınlatma direğinin olmadığını, çünkü kırılanın yerine yenisinin dikilmediğini, ayrıca aydınlatmanın sağlanamadığını kaydetti.

Kendisinin de işletme şefliğinin kapatılmasından ve ilçe halkına aydınlatma konusunda hizmetlerin yetersizliğinden çok rahatsız olduğunu belirten Aydın, her türlü girişime rağmen özel sektör olduğu için bir yaptırımlarının olmadığının da dert yandı.

Diğer yandan Dodurgalılar da YEDAŞ’a büyük tepki gösteriyorlar. 21. Yüzyılda böyle bir muameleye maruz kaldıkları için üzüldüklerini söyleyen vatandaşlar, özellikle de milletvekilleri ve çorum Valisinin konuya el atmasını ve soruna acil bir çözüm bulmalarını talep ediyorlar.

Muhalefet partili siyasilerde YEDAŞ’a ve iktidar partisi AK Parti’ye vatandaşlara sıkıntı yarattığı gerekçesiyle tepki gösteriyorlar.